Among Us heeft groot probleem met cheaters

  Eén van de meest populaire games van het moment is Among Us. De indie game heeft recent een explosie aan nieuwe spelers gekregen, maar kampt nu met een groot probleem. Cheaters verpesten het namelijk voor de rest van de spelers.

  Among Us is in essentie een party game die perfect is om te spelen met een groep vrienden. Samen moet je allerlei klusjes voltooien op een ruimteschip, maar onder de crew bevinden zich één of meerdere imposters. Zij proberen de boel te saboteren en de rest van de monteurs te vermoorden. Tijdens vergaderingen - het enige moment waarop het de bedoeling is dat spelers met elkaar praten - is het voor de normale mensen de taak om de imposters eruit te vissen en uit het ruimteschip te gooien.

  Omdat Among Us voornamelijk draait om de sociale ervaring en het kunnen overtuigen van anderen dat jij wel of geen imposter bent, zou je niet verwachten dat er cheaters zijn in de game. Toch zijn er recent veel cheaters opgedoken, die op verschillende manieren de boel proberen te verpesten. Sommige mensen communiceren bijvoorbeeld met hun vrienden wanneer het niet de bedoeling is - zelfs wanneer ze niet in hetzelfde team zitten. Op die manier worden de imposters al snel verraden. Andere spelers hacken simpelweg de game, waardoor ze in één keer iedereen kunnen vermoorden, heel snel kunnen rennen of kunnen zien welke rol spelers hebben.

  Wat wordt er gedaan tegen de cheaters?

  Ontwikkelaar InnerSloth is hard aan het werk om de problemen op te lossen, maar er zijn wel een paar problemen. Ten eerste bestaat het team uit slechts drie mensen en ten tweede is Among Us onder de kap vrij verouderd. De titel kwam al uit in 2018 en is pas recent populair geworden. Veranderingen maken aan de game is daardoor vrij lastig. Aan Kotaku laat Forest Willard van InnerSloth weten dat hij er alles aan doet om het probleem van de cheaters op te lossen.

  “We zijn ons aan het haasten om een account systeem te implementeren, zodat we kunnen moderaten en spelers kunnen laten rapporteren. Daarnaast krijgen we hulp om de servers beter hacks te kunnen detecteren en te blokkeren. En we onderzoeken een manier om client-side hacking te voorkomen.”

  Forest Willard, InnerSloth

  Hoewel de ontwikkelaar hard aan het werk is, zal het waarschijnlijk wel eventjes duren voordat de nieuwe systemen geïmplementeerd kunnen worden. Hopelijk zullen de cheaters in de tussentijd niet voor een grote leegloop van Among Us zorgen.

  Among Us

  Verkijgbaar vanaf 15 june 2018

  Meer over deze game
  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.