Nintendo stopt nu al met gloednieuw Pokémon-project

News
maandag, 30 mei 2022 om 16:00
pokemon shining pearl brilliant diamondf1644494344
Het leek er even op dat content creators van Pokémon het iets makkelijker zouden krijgen. Nintendo is nu alleen al gestopt met handig project voor die groep, namelijk de Pokémon DP Sound Library.
Eén onderdeel wat altijd lastig is voor content creators, is het vinden van rechtenvrije beelden en muziek. Helemaal als je video’s maakt over een onderwerp waar de rechthebbende erg streng is als het aankomt op het vrijgeven van dat materiaal. Nintendo is wat dat betreft één van de meest strenge uitgevers op het gebied van gaming.
In februari leek het alleen iets makkelijker te worden. Toen kondigde Nintendo namelijk de Pokémon DP Sound Library aan. Deze bibliotheek bestaat uit muziek en geluidseffecten uit Pokémon Diamond en Pearl, die content creators legaal en zonder problemen kunnen gebruiken in hun video’s.
De digitale muziekbibliotheek is alleen geen lang leven beschoren. Nintendo heeft namelijk nu al een punt gezet achter Pokémon DP Sound Library, zo meldt Eurogamer. Wie nu de database bezoekt krijgt de melding dat de dienst zal sluiten op 31 mei.

Wat gebeurt er nu met de Pokémon muziek?

Content creators die al muziek hebben gedownload uit de Pokémon DP Sound Library kunnen de audio gewoon blijven gebruiken, mits ze zich houden aan de voorwaarden. Na het sluiten van de bibliotheek zal het niet meer mogelijk zijn om de audio te downloaden, dus het is verstandig voor content creators om nu nog snel alle 149 verschillende tracks te downloaden voor de sluiting.
Nintendo heeft geen reden gegeven voor het sluiten van de Pokémon DP Sound Library. De website zal nog wel te bezoeken zijn om de meest recente gebruiksvoorwaarden te vinden.