Nintendo eShop licht bijzonder pikante games uit

News
dinsdag, 12 april 2022 om 13:00
20211005 switcholed8f1633465772
De Nintendo eShop heeft momenteel wel een aantal heel bijzondere games uitgelicht. Onder het Recent Verschenen-tabje worden een aantal hentai-games uitgelicht, waarbij Hentai Uni het grootst wordt tentoongesteld. Het doorgaans kindvriendelijke Nintendo licht met Hentai Uni een game uit die beschreven wordt als een puzzelspel dat je met één hand kunt spelen.
Recent verschenen is na Ontdekken het eerste tabje dat je tegenkomt op de Nintendo Switch eShop. De digitale winkel van Nintendo heeft dit tabje altijd, maar doorgaans verschijnen 18+ games als deze niet prominent in beeld. Voor onder andere Hentai Uni en Double Shot Gals is dat dus niet het geval.
Net als met andere games die je voor de Switch wil halen in de digitale schappen, kun je via een aantal foto's alvast een preview krijgen van wat de game te bieden heeft. Bij Hentai Uni worden een aantal foto's getoond van schaars geklede vrouwen die soms in bijzondere posities liggen. De game zelf heeft in Nederland een 12+ classificatie gekregen, maar wordt beschreven als een game met "4 meisjes en 12 prachtig getekende scenes die je zullen opvrolijken en je helpen ontspannen".
Opvallend is dan ook dat Nintendo via haar website verplicht dat gebruikers eerst hun leeftijd invoeren. Via de Nintendo Switch eShop is dit namelijk niet nodig en kun je direct toegang krijgen tot het aankoopscherm van de game. De game zelf kost 2,20 euro.

Nintendo eShop meer open voor ruigere games

Volgens Wall Street Journal zou Nintendo sinds de lancering van de Switch meer open staan voor het publiceren van games met een wat meer riskant randje. Hetzelfde geldt ook voor games waarbij de nadruk meer ligt op het geweld, iets wat Nintendo in het verleden vaak probeerde te vermijden.
Opvallend is dan ook dat Sony, Nintendo's grote tegenstander in Japan, de laatste jaren steeds minder van dit soort titels toelaat. Vooral games met een seksueel randje worden minder toegelaten op PlayStation platformen, terwijl Nintendo dit soort titels nu wel (zonder censuur) toelaat.

Populair Nieuws