Nintendo en LEGO gaan NES pakket op de markt brengen

  LEGO en Nintendo zijn al bezig met een samenwerking, maar het lijkt erop dat die deal uitgebreid gaat worden. Er zijn namelijk foto’s opgedoken van een NES gemaakt van LEGO.

  VJGamer

  Recent hebben Nintendo en LEGO een opvallende samenwerking aangekondigd. Spelers kunnen namelijk met Super Mario-sets hun eigen levels in elkaar zetten. Vervolgens kunnen ze met de wereldberoemde loodgieter een weg banen door hun zelfgemaakte level. Recent hebben Nintendo en LEGO de complete productlijn uit de doeken gedaan, met meerdere uitbreidingspakketen.

  Daar houdt de samenwerking tussen de twee gigantische bedrijven alleen niet op. Het Chinese VJGamer plaatste namelijk maandag foto’s op haar website, waarop een complete NES - de Nintendo Entertainment System - te zien is gemaakt van LEGO. Daarnaast kan je ook een ouderwetse televisie, een cartridge en de iconische controller in elkaar gaan knutselen. Volgens VJGamer moet het totale pakket 229,99 dollar gaan kosten en zal het op 1 augustus al op de markt moeten verschijnen.

  Snel gereageerd door LEGO

  Na het lek bleef niet LEGO zelf niet lang achter met een antwoord. Later op de dag heeft het bedrijf namelijk op haar Twitter-kanaal een teaser geplaatst. Het is niet moeilijk om te zien wat het getoonde LEGO-pakket uiteindelijk moet gaan worden. Het Deense speelgoedbedrijf heeft de prijs en de releasedatum van de LEGO NES nog niet officieel bevestigd, dus het is nog even speculeren of dat gelekte prijskaartje klopt.

  Liefhebbers van de LEGO Super Mario-pakketten kunnen trouwens ook blij worden van deze aankondiging, want naar verluidt zal de NES moeten gaan werken met de interactieve pakketten.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.