Nieuwe Oscarwinnende film van Studio Ghibli komt naar Netflix toe

News
vrijdag, 22 maart 2024 om 13:00
Tijdens het laatste prijzenfestijn wist The Boy and The Heron een Oscar in de wacht te slepen. De nieuwe film van Studio Ghibli is straks ook thuis te bekijken, want hij komt naar Netflix toe.
Er zijn maar weinig animatiestudio’s die zo’n legendarische status hebben als Studio Ghibli. Met meesterwerken als Spirited Away, Howl’s Moving Castle en My Neighbour Totoro heeft de studio door de jaren heen een indrukwekkend portfolio opgebouwd.
De grootste successen komen van regisseur en schrijver Hayao Miyazaki, één van de oprichters van Studio Ghibli. Na tien jaar wachten kwam de regisseur vorig jaar eindelijk weer met een nieuwe film genaamd The Boy and The Heron - nadat hij eigenlijk in 2013 zijn pensioen had aangekondigd.
Net zoals de vorige projecten van Miyazaki werd de film zeer goed ontvangen. Op Rotten Tomatoes heeft The Boy and the Heron een score van 97 procent en de film ontving de Oscar voor Best Animated Feature Film eerder deze maand.
Als je de film in de bioscoop hebt gemist en nog wel wil kijken, dan is er nu goed nieuws. Netflix heeft namelijk aangekondigd dat The Boy and The Heron op de streamingdienst zal verschijnen. Wanneer precies is nog niet bekend, maar binnenkort zal een releasedatum worden aangekondigd. In Nederland staan ook andere films van Studio Ghibli op Netflix.

Waar gaat The Boy and The Heron over?

De nieuwe film van Studio Ghibli vertelt het verhaal van Mahito Maki, een jongen die zijn moeder verliest tijdens de Pacifische Oorlog. Zijn vader trouwt vervolgens met de zus van zijn overleden moeder en de familie trekt naar een landgoed op het platteland. Daar komt Mahito in aanraking met een vreemde reiger, die hem meeneemt naar een fantasievolle wereld.