Nieuwe FIFA concurrent UFL onthuld tijdens gamescom

News
donderdag, 26 augustus 2021 om 11:00
uflf1629965477
Tijdens Opening Night Live werd een compleet nieuwe titel genaamd UFL uit de doeken gedaan. De nieuwe game betreft een nieuwe concurrent voor FIFA. UFL wil namelijk een nieuwe voetbalsimulatie aanbieden die het genre naar een hoger niveau tilt.
UFL wil daarmee de strijd aangaan met grote voetbalgames FIFA en eFootball (voorheen bekend als PES). De game wordt dan ook verwacht op alle grote consoles, maar heeft nog geen releasedatum. Qua gameplay werden ook nog geen beelden getoond, maar de ervaring wordt beschreven als een wereldwijde online voetbalcompetitie.
Wat vooral centraal moet staan is dat de game eerlijk is om te spelen. Zo stelt ontwikkelaar Strikerz Inc bij de onthulling tijdens de openingsceremonie van gamescom 2021. De vaardigheden van spelers staan centraal. In de game krijgen spelers de mogelijkheid om hun eigen club op te richten en een team samen te stellen van meer dan 5000 gelicenseerde voetballers.

Eerste beelden van FIFA concurrent UFL

Veel meer details rondom UFL zijn er verder nog niet. Wel kun je hieronder alvast de eerste beelden checken.
Waar UFL nog zonder releasedatum zit, is datzelfde niet het geval voor de nieuwe FIFA. FIFA 22 staat namelijk op de planning voor 1 oktober. Wel kun je al vier dagen eerder aan de slag met de speciale editie van de game.