Nieuwe iPad Pro getroffen door productieproblemen

News
dinsdag, 18 mei 2021 om 14:30
ipad pro 129 inch 18052021f1621330070
Apple-leveranciers zouden moeite hebben met de productie voor de schermen van het nieuwe 12.9 Inch model van de iPad Pro. Hierdoor is de iPad net zoals een aantal andere apparaten slechter leverbaar dan verwacht en kunnen bedrijven de high-end tablet nog niet op grote schaal verkopen.
Volgens Bloomberg hebben leveranciers moeite met het op grote schaal produceren van de schermen voor de nieuwe iPad Pro van Apple. Het is alleen niet duidelijk wat de precieze problemen zijn met het produceren van de schermen. Het financiële persbureau meldde voor de aankondiging van de iPad al dat er productieproblemen zouden zijn.
De productieproblemen hebben ook invloed op particulieren en kunnen de iPad dan ook direct kopen, maar moeten wachten tot juli om er een in handen te hebben. Gelukkig loopt dit wel sneller dan de productie van de PlayStation 5, aangezien die tot einde van het jaar vertraging heeft opgelopen.

Nieuwe ‘Liquid Retina’ display

Apple kondigde de nieuwe iPad Pro eind april aan. Alleen het 12.9 Inch model krijgt het nieuwe mini-LED scherm dat op dit moment voor problemen zorgt, Apple noemt dit nieuwe scherm het “Liquid Retina XDR”-scherm. Het nieuwe model heeft een hogere helderheid dan alle andere modellen en geeft ook een uitermate hoog contrast weer.
Het nieuwe schermtype heeft zoals de term ‘mini-LED scherm’ al aangeeft, duizenden kleine LEDs achter het scherm waardoor je betere helderheid en kleuren krijgt. Waarschijnlijk zitten de productieproblemen vooral op dit gebied, maar dat is niet heel duidelijk.