Nieuwe 5G Qualcomm chips ontworpen

News
woensdag, 19 februari 2020 om 12:45
phone 916392 1920f1582104282
Qualcomm heeft nieuwe chips ontworpen om mobiele telefoons met 5G-netwerken te verbindenen deze afgelopen dinsdag geïntroduceerd. De chips die mobiele telefoons verbinden met 5G zouden over de hele wereld anders werken.
Qualcomm gevestigd in San Diego, is werelds grootste leverancier van chips voor mobiele telefoons. Het bedrijf zei dat de nieuwe X60-modemchip, samen met een nieuwe antenne-chip, de eerste zal zijn die signalen verzamelt die worden verzonden via de verschillende frequenties. Deze worden gebruikt in de twee varianten van 5G-netwerken, een functie die volgens het bedrijf download snelheden een boost zal geven.
5G-communicatie is bedoeld om de snelheden van gegevensoverdrachten te verbeteren en meer apparaten met internet te verbinden. Naar verwachting zal dit eind 2020 op grote schaal worden gebruikt. Qualcomm heeft gezegd dat ze gelooft dat tussen 175 miljoen en 225 miljoen 5G smartphones zullen worden verkocht in 2020.
In veel regio's gebruiken 5G-netwerken zogenaamde sub-6 frequenties, maar in sommige grote markten zoals de Verenigde Staten zullen de netwerken ook "millimeter wave" -frequenties gebruiken om hogere datasnelheden te leveren in dichtbevolkte gebieden zoals steden.
De modemchips van Qualcomm kunnen beide varianten aan, en het bedrijf zei dat de X60-chip de eerste is die zogenaamde samenvoeging biedt voor beide soorten 5G. Met behulp van carrier-aggregatie kunnen telecommunicatiebedrijven gegevens over meerdere banden van het draadloos spectrum tegelijk verzenden om hogere snelheden te genereren.
Qualcomm ontwerpt chips, maar laat ze maken door externe partners. Het bedrijf zei dat de X60-chip zal worden gemaakt met behulp van 5-nanometer-chiptechnologie, waardoor deze kleiner en energiezuiniger worden. Qualcomm heeft niet bekendgemaakt wie de chips zou produceren, maar Reuters meldde dinsdag dat Samsung Electronics Co Ltd en Taiwan Semiconductor Manufacturing Co Ltd bestellingen hadden ontvangen.
Qualcomm zei dat het in het eerste kwartaal van dit jaar monsters van de chips naar zijn klanten zou gaan sturen en dat deze begin 2021 in premium smartphones zouden verschijnen.

Populair Nieuws