Nieuw lek toont PS5 specs die Xbox Series X op veel vlakken overklast

    Het ziet er naar uit dat de PS5 specs op de meeste vlakken beter gaat zijn dan de Xbox Series X. Zo heeft een insider (die het vaker goed heeft gehad) allemaal details verzameld bij verschillende bronnen die hebben aangegeven dat de 'final dev kits' voor de PlayStation 5 verstuurd zijn.

    Volgens Twitteraar Tidux gaan de PS5 specs beter zijn dan die van de Xbox Series X als het aankomt op het RAM-geheugen van de console. Tevens zal de SSD van de PS5 beter zijn doordat deze groter is en sneller is dan die van de Xbox Series X. Verder zal de CPU van de PS5 gelijk staan aan die van de Xbox Series X en heeft Microsofts console alleen betere prestaties als het aankomt op de GPU. Het eindresultaat zal er volgens Tidux dan ook voor zorgen dat de performance van de PS5 beter is dan die van de Xbox Series X. In de tweet hieronder kun je alles nog even terugkijken.

    Natuurlijk moet je deze geruchten wel met een korreltje zout nemen, net zoals alle andere geruchten. Dat de insider het in het verleden bij het juiste eind heeft gehad wil niet zeggen dat alle informatie die hij heeft ook juist is. In het verleden verkondigde de insider namelijk ook dat Death Stranding niet naar PC zou komen, maar dat bleek niet te kloppen.

    Dit artikel is op 18 mei 2020 bijgewerkt.

    © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.