Leuke en handige Google Home features

Article
donderdag, 30 januari 2020 om 11:57
google home 1f1577651888
We gaan 2020 tegemoet en onze omgeving wordt steeds slimmer. Naast Alexa, Siri en andere assistenten probeert Google ons hele huis slim te maken met Google Home. Maar het is niet alleen slimmigheid dat Google je brengt. Wij geven je vijf verborgen Google Home features.
Met Google Home kun je op een slimme manier je huis automatiseren. Net als Alexa of Siri is Google Home een soort butler die van alles voor je kan doen. Zo kan je makkelijk het nieuws, weer of verkeer opvragen of iemand bellen door het simpelweg aan Google te vragen. Wil je weten wat de stand van Ajax is? Roep even 'Hey Google, wat is de stand van Ajax tegen… ?' en hoppa, je bent op de hoogte.
Google laat je daarnaast allerlei apparaten bedienen zoals je televisie, je thermostaat of je verlichting. De enige vereiste is dat het apparaat slim is en in je WiFi netwerk zit. Als je een slim koffiezetapparaat hebt zal Google dat zelfs voor je aan kunnen zetten. Het is natuurlijk wel handig om er dan al koffie in te hebben zitten. Google Home heeft ook een aantal toffe en leuke functies en daarvan lichten wij er nu vijf uit.
google home 3f1577652038

5. Je Xbox bedienen

De eerste feature van Google Home ligt niet bepaald voor de hand, gezien je een niet Google product koppelt aan je Google Home. Google Home is namelijk te koppelen met je Xbox en dat zonder tussenkomst van een Chromecast! Als je Home ingesteld hebt kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan een bèta rondom spraakbesturing van Microsoft.
Hiervoor moet je Xbox aan staan als je deze koppelt in Google Home en moet je een aantal stappen doorlopen. Zodra je je Xbox gekoppeld hebt, kun je met de stemcommando's 'turn on Xbox' of 'turn off Xbox' je console opstarten of afsluiten. Vervolgens kun je het volume aanpassen, games of media pauzeren (of verder afspelen) en YouTube opstarten met je stem. Ook het maken van een screenshot is al mogelijk via Google Home.
De opties zijn nog beknopt omdat het slechts een bèta is, maar er zullen ongetwijfeld meer mogelijkheden volgen. Denk aan het opstarten van de games met de spraakassistent door te roepen 'hey Google, start Red Dead Redemption 2'
google home 4f1577652102

4. Intercom

We kennen het allemaal wel. Zit je net lekker te Netflixen of middenin die ene boss fight en er wordt van beneden geroepen dat het eten klaar is. Pauzeren kan niet en als je iets terugroept wordt dat niet gehoord. Google Home biedt de oplossing voor de schrale stembanden die dit oplevert. Even snel iets doorgeven aan iemand die boven of juist beneden zit, wordt namelijk wel heel makkelijk met het systeem.
Als je een speaker boven hebt staan en een beneden, kun je Google Home gebruiken als intercom. Als je door wil geven dat het eten klaar is roep je 'Hey Google, broadcast dat het eten klaar is' en Google meldt dit aan iedereen op een ludieke manier. Het geluid van een bel zal dan namelijk door het huis schallen, gevolgd door de melding dat het tijd is om te eten.
Je kunt dit ook met andere dingen doen. Als je bijvoorbeeld net onderweg bent vanuit je werk kun je aangeven dat je onderweg bent, waarna Google dit doorgeeft via de speakers. Als je een specifiekere melding door wil geven kan dat ook. Google zal dan na het horen van het broadcast commando in jouw eigen stem melden wat je doorgeeft. Op deze manier kun je iedereen laten weten dat je onderweg bent of hoe laat je aankomt. Leuk en effectief!
google home 5f1577652162

3. Zoek mijn telefoon

Kun je je telefoon niet meer vinden? Dat is vervelend. Maar niet als je Google Home hebt. Met Google Home kun je namelijk op een hele simpele manier ook je telefoon terug vinden. Het maakt dan niet eens uit of het een Android of een Apple toestel is, zolang je je toestel maar gekoppeld hebt aan de Google Home app en als het apparaat in de Find My Device app gekoppeld is aan je account.
Google Home kan je toestel vervolgens laten rinkelen totdat je deze gevonden hebt. Bij Apple moet de stille modus dan wel uit staan, anders werkt het niet. Als je telefoon ingeschakeld is en de Find My Device optie aan staat kun je Google daarnaast vragen waar je telefoon is. Althans, als GPS van je toestel aan staat. Google kan dan redelijk nauwkeurig vertellen waar je apparaat zich bevindt en dat zelfs op een kaart weergeven als je op een tablet het commando uitvoert. Als je telefoon inmiddels uit staat zie je de laatste locatie waar hij gezien is.
google home 2f1577652235

2. Boodschappen doen

De volgende optie is erg handig als je niet zo handig bent met boodschappen onthouden. Je kunt namelijk vanuit de keuken of onderweg meteen doorgeven wat je moet meenemen zodra je de volgende keer in de winkel komt. Door te roepen wat Google op je boodschappenlijst moet toevoegen kun je nooit meer wat missen.
De boodschappen worden dan namelijk op je Google boodschappenlijstje gezet die je makkelijk vanuit je smartphone kunt openen. Via shoppinglist.google.com kun je vervolgens in de supermarkt makkelijk je lijstje openen en de boodschappen die je in de kar legt afvinken. Jammer genoeg is er geen app voor de boodschappenlijst van Google. Je kunt wel de boodschappenlijst via Google home op je telefoon openen.
google home 6f1652179183

1. Pret met Google Home

De leukste optie hebben we voor het laatste bewaard. Google home is namelijk niet zomaar een assistent of een digitale butler. Je kunt er ook spelletjes mee spelen en het apparaat leuke dingen laten zeggen. Zo kun je de volgende dingen roepen voor een leuke respons:
  • Ben je niet wat klein voor een Stormtrooper?
  • Ben jij Skynet?
  • Get Schwifty
  • Wubba Lubba Dub Dub
Op deze manier zijn er nog veel meer leuke dingen om te roepen met een hilarische respons. Het is een kwestie van proberen en je vindt ze vanzelf. Je kunt Google naast leuke opmerkingen ook liedjes laten zingen zoals Happy Birthday en zelfs een ballade laten zingen door zing een liedje te roepen. Er zijn ook spelletjes te spelen met Google Home door te roepen 'laten we een spelletje spelen'. Je krijgt dan onder andere raadsels voorgeschoteld. Wil je een specifieker spelletje spelen? Probeer dan bijvoorbeeld The Magic Door, een tekst-gebaseerd avonturenspel.
Er zijn nog veel meer commando's die je Google Home kunt geven en er komen iedere dag leuke opties bij om te proberen. Google Home is natuurlijk niet specifiek voor deze grappige dingen, maar leuk zijn ze wel!

Populair Nieuws