New World verliest veel spelers in rap tempo

News
maandag, 01 november 2021 om 13:30
new worldf1626952326
Het spel New World is een maand uit, maar verliest in een hoog tempo al meer dan de helft van haar spelers. Je zal dus een stuk minder spelers online in New World zien. Daarmee zullen er gelukkig niet meer zoveel problemen met wachtrijen zijn.
New World was rond de lancering enorm populair, maar het lijkt erop dat deze hype steeds meer zakt. Maandelijks verliest het spel zo'n 135k spelers, dit is te zien in de SteamCharts van de game. Ondanks dat het spel zo ongelooflijk populair is, met een all time spelers record van een miljoen gamers, lijkt het erop dat het spel nu al de interesse van veel gamers verliest. Het komt wel vaker voor dat games snel uitsterven na een explosieve hype, zoals bijvoorbeeld Fall Guys is overkomen.
Afgelopen week had New World ongeveer 508.000 spelers. Dit is de helft van het aantal spelers aan het begin van de maand oktober. Uiteraard is een val van het aantal spelers niet heel erg vreemd, aangezien gamers na een maand er wel uit zijn of ze een spel leuk vinden of niet. Aangezien het een MMO is, en geen offline singleplayer game, zal het in theorie een meer stabiel aantal spelers hebben. Singleplayer spellen kelderen vaak na een paar maanden in aantal spelers, omdat het spel dan door velen uitgespeeld is.

New World sterft voorlopig niet uit

De daling in spelers zal waarschijnlijk niet liggen aan één specifiek probleem of gameplay-element, maar eerder aan een opsomming van problemen. Zo zal New World nog steeds de videokaarten van sommige spelers slopen, en zijn server transfers meerdere keren uitgesteld. Tel daar bovenop dat de player count een serieus probleem was, waardoor spelers vaak lang moesten wachten voordat zij een server in konden. Desondanks lijkt het er niet op dat New World een vroege dood zal sterven en nog genoeg spelers heeft om een stabiele 'bevolking' op te bouwen.