Netflix vermindert productinnovaties uit voorzorg

News
woensdag, 22 april 2020 om 15:30
netflix 3733812 1920 200210 142904f1581347449
Nu het team van Netflix grotendeels thuiswerkt betekent dat er minder productinnovaties zullen worden uitgevoerd. Ondanks dat het team van Netflix zich aanpast in deze tijd van de wereldwijde pandemie wil Netflix geen risico's nemen.

Eerdere innovaties

Netflix heeft de laatste tijd nieuwe functies toegevoegd zoals de top-10 lijstjes en het ouderlijk toezicht. Netflix geeft aan in een brief aan de voordeelhouders dat ze niet alle nieuwe innovaties zal stopzetten.

"Onze productteams zijn bijvoorbeeld relatief onaangetast. Uit voorzorg hebben we het aantal productinnovaties dat we proberen tijdelijk verminderd, terwijl we doorgaan met het uitbrengen van functies waarvan we weten dat ze betekenisvolle waarde zullen toevoegen aan onze leden."

-Netflix
In de brief die Netflix schreef staat dat producties die al in ontwikkeling waren niet worden stopgezet, dus die gaan mogelijk gewoon door. De prioriteit van Netflix ligt wel bij de service en de kwaliteit die ze kan leveren in deze tijd.

Op afstand

Het animatieteam van Netflix is ondertussen alweer actief met de producties, maar het team werkt wel op afstand. Ook sommige andere projecten konden alsnog doorgaan op afstand en serieschrijvers werken nu virtueel samen. Maar alsnog zijn wereldwijd de meeste films en series gestopt met hun productie.