Nepaccounts op Twitter zorgden voor privacy lek

  Er is een lek ontdekt op Twitter, waarbij telefoonnummers van accounts naar cybercriminelen gelekt zijn. Dat meldt Twitter via haar blog. Waarvoor de gelekte data gebruikt wordt is, nog onbekend. Mogelijk gaat het om overheidshackers.

  Via een optie in de sociale media werd informatie misbruikt. De optie in kwestie laat je zien of mensen in je adresboek ook Twitter hebben, maar stelde je informatie ook bloot aan hackers. De hackers gebruikten een reeks nepaccounts om te zien welke accounts er achter bepaalde telefoonnummers schuilen. Waarvoor de gelekte data gebruikt wordt, is onbekend.

  Twitter ontdekte het misbruik op 24 december en heeft actie ondernomen. De hackers kunnen inmiddels niet meer zien welke accounts er aan telefoonnummers gekoppeld zitten en de nepaccounts zijn allemaal opgeheven. In een verklaring op haar website maakt Twitter haar excuses voor het datalek en geeft aan er alles aan te doen om de privacy van haar gebruikers te waarborgen.

  Mogelijk overheidshackers

  Twitter is bovendien bezig om te achterhalen wie de hackers precies zijn. De zoektocht heeft tot dusver ip-adressen opgeleverd afkomstig uit Iran, Israël en Maleisië. Volgens Twitter zijn dit mogelijk adressen van hackersgroepen die uit naam van de overheid opereren.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.