Neil Druckmann nu ook co-president van Naughty Dog

News
dinsdag, 08 december 2020 om 11:30
the last of us part 2f1590766350
De laatste jaren heeft Neil Druckmann veel bekendheid vergaard als de schrijver en regisseur van The Last of Us en Uncharted games. De ontwikkelaar wordt nu voor zijn harde werk beloond en is gepromoveerd tot co-president van Naughty Dog.
Als er één studio is die de laatste jaren consistent topgames heeft afgeleverd, dan is het Naughty Dog wel. Alle delen van de Uncharted franchise werden goed ontvangen en met name The Last of Us titels zijn bejubeld. Bij laatstgenoemde serie wordt ook veel gepraat over het sterke schrijfwerk, waardoor de karakters realistisch aanvoelen en echt tot leven komen.
De man die veelal verantwoordelijk is geweest voor het schrijfwerk en de leiding had over die games is Neil Druckmann. De ontwikkelaar is een fervent voorvechter van sterke verhalen in games en heeft daarbij het goede voorbeeld gegeven. Druckmann maakt nu promotie binnen Naughty Dog, want hij is nu co-president van de studio, naast Evan Wells. Dat heeft laatstgenoemde bekendgemaakt via Twitter.

Gaat Druckmann nog games regisseren?

Liefhebbers van de games van Naughty Dog hoeven zich trouwens geen zorgen te maken. In een Tweet geeft Druckmann zelf aan dat hij nog steeds verhalen voor games gaat schrijven en projecten zal leiden, terwijl de hij volgende generatie schrijvers opleidt.
Naast de nieuwe co-president hebben nog meer mensen promotie gemaakt bij Naughty Dog. Alison Mori is nu vice president bij de ontwikkelaar, evenals Christian Gyrling.