Nederlandse gamemakers starten Midgame Fund voor ontwikkeling games

News
vrijdag, 12 maart 2021 om 15:00
speedrunners verkoopt 600 000 exemplaren via steam early access 68969f1615551482
Een aantal Nederlandse ontwikkelaars hebben een fonds opgericht om andere beginnende ontwikkelaars te helpen. Ontwikkelaars kunnen hun ideeën pitchen en gebruik maken van het fonds om nieuwe games te maken.
Meer dan achttien Nederlandse game makers hebben tot nu toe geïnvesteerd in het Midgame Fund. De oprichters van het fonds hebben een duidelijk doel voor ogen met de Nederlanse gamesindustrie.
Volgens de richtlijnen van het fonds kunnen beginnende ontwikkelaars op een eenvoudige manier hun idee pitchen. Als de game wordt goedgekeurd door de investeerders, dan krijgen de ontwikkelaars geld uit het fonds om hun game te maken.

Midgame Fund is geheel vrijblijvend

De ontwikkelaars hoeven zich niet aan deadlines van het fonds te houden, de investeerders stellen geen voorwaarden aan de game, en de financiële steun hoeft niet te worden terugbetaald als de game mislukt.
Het fonds is voornamelijk bedoeld om de Nederlandse gamesindustrie te stimuleren. Maar toch werken de investeerders natuurlijk niet alleen vanuit de goedheid van hun hart. Mocht de game een succes worden, dan krijgen de investeerders een van te voren bepaald deel van de opbrengst. Het Midgame Fund is alleen bedoeld voor Nederlandse games en doet investeringen tussen de 10.000 en 150.000 euro.
Onder de investeerders in het fonds zijn onder andere de oprichters van DoubleDutch Games, bekend van Speedrunners, en de makers van Good Job!