Nederlandse bioscopen mogen vanaf donderdag weer open

News
woensdag, 18 november 2020 om 12:00
pexels pixabay 33129f1605692484
Dinsdagavond vond er weer een coronapersconferentie plaats waarin Mark Rutte en Hugo de Jonge inzicht gaven over de stand van zaken. Veel van de maatregelen kunnen voorlopig helaas nog niet versoepeld worden, maar de bioscopen mogen na twee weken wel weer open.

We mogen weer

De bioscopen, maar ook onder andere de theaters en musea moesten twee weken geleden voor minimaal twee weken dicht. Deze maatregelen moesten worden getroffen om het reproductiegetal naar beneden te krijgen. Klaarblijkelijk is dat voldoende gelukt, want vanaf donderdag 19 november ben je weer welkom in de bioscoop.

Een bioscoopbezoekje in het nieuwe normaal

Helaas is het wel in een anders bioscoopbezoekje dan dat je in het precorona tijdperk gewend was. Per bioscoopzaal zijn er maximaal 30 bezoekers welkom. Het is bovendien niet mogelijk om eten of drinken te kopen in de bioscoop. En totdat je op je stoeltje zit ben je verplicht een mondkapje te dragen. Er zitten dus wel een paar haken en ogen aan, maar het zal voor veel bioscoopliefhebbers, -eigenaren en -medewerkers een hele opluchting zijn. Voor veel bioscopen stond het water al aan de lippen.
pexels clem onojeghuo 375885f1605692542
Voor de bioscopen, maar ook de musea, theaters, dierenparken, zwembaden en bibliotheken, die allemaal vanaf morgen weer open mogen, geldt wel dat je van tevoren moet reserveren. Je kan voorlopig dus niet meer op de bonnefooi een filmpje pakken.

Kleiner filmaanbod vanwege corona

Ook het filmaanbod is in de bioscopen vanwege deze huidige coronapandemie helaas iets kleiner, maar voor de liefhebber zitten er gelukkig nog wel enkele mooie films tussen. Films die vanaf donderdag in de Nederlandse bioscopen weer draaien zijn bijvoorbeeld: Honest Thief, The Witches, The Secret We Keep, HillBilly Elegy, Freaky en The Assistant.