Naughty Dog onthult The Last of Us Part 2 gameplay details

News
maandag, 25 mei 2020 om 10:15
the last of us part 2 ellief1588776399
Het is bijna de releasedag van The Last of Us Part 2. Naughty Dog en Sony laten daarom mondjesmaat meer van de game zien en daar hoort het nodige aan nieuwe gameplay details bij.
In de gameplay video van The Last of Us Part 2 vertellen ontwikkelaars over de nieuwe gameplay en de wereld waarin je terecht zult komen. Deze wereld is namelijk heel anders dan in het origineel. De wereld is echt op Ellie ontworpen en Naughty Dog probeert je telkens het gevoel te geven dat je in de wereld ondergedompeld wordt.
De omgeving is daarom veel opener dan in het origineel en zit vol strategische stukken die op verschillende manieren aangepakt kunnen worden. De wereld zal zelfs zo groot zijn dat het mogelijk is voor speler om stukken van het verhaal te missen als er niet op ontdekkingstocht gegaan wordt.

Ellie zorgt voor verticale gameplay

Ellie speelt ook heel anders dan Joel uit het origineel. Waar Joel vooral veel 'horizontale gameplay' te bieden had, zal Ellie voor meer 'verticale gameplay' zorgen. Ellie is een stuk kleiner dan Joel en dat betekent dat er tactischer gespeeld moet worden volgens Neil Druckmann, co-creator en schrijver van The Last of Us Part 2. Ze kan onder voertuigen kruipen, op objecten klimmen, rondsluipen en vijanden stilletjes uitschakelen. Daarnaast kan Ellie veel sneller bewegen dan Joel. Hierdoor kan ze inkomende aanvallen ontwijken en zo een dodelijke situatie makkelijker overleven.
The Last of Us Part 2 zal naast de nieuwe gameplay meer focus hebben op crafting. Ellie kan net als Joel spullen zoals munitie en explosieven maken met gevonden voorwerpen, maar dit keer is het afhankelijk van je upgrades wat er allemaal mogelijk is. Ellie heeft verschillende skill trees die zullen bepalen hoe je de game gaat ervaren.
The Last of Us Part 2 komt op 19 juni exclusief voor PlayStation 4 uit.