Na Dune en Wonka gaat Timothée Chalamet nauwe samenwerking aan

News
woensdag, 27 maart 2024 om 11:00
dune 2 timothee chalametf1709653059
We hebben Timothée Chalamet waarschijnlijk nog niet in de laatste films van Warner Bros. gezien. De acteur is na het succes van Dune en Wonka namelijk een nauwe samenwerking aangegaan met de studio.
Eén van de grootste acteurs van het moment is zonder twijfel Timothée Chalamet. Bijna alles wat de acteur momenteel aanraakt, verandert in goud. Met Wonka werd er maar liefst 632 miljoen dollar opgehaald in de bioscopen en met Dune 2 schittert Chalamet opnieuw op het witte doek. De blockbuster van Denis Villeneuve heeft sinds het debuut al 575,5 miljoen dollar opgehaald.
Beide films komen uit de stal van Warner Bros. en de studio wil blijven inspelen op het succes van de acteur. Het bedrijf heeft namelijk een nieuwe samenwerking met Chalamet aangekondigd. Dat meldt IGN.

Wat houdt de samenwerking in?

Het gaat om een ‘first look deal’, waarmee Warner Bros. de mogelijkheid krijgt om andere projecten van Chalamet af te wijzen als ze zelf plannen hebben met de acteur. Daarnaast gaat de deal niet alleen om Chalamet als acteur, maar ook als producent. Hoeveel Warner Bros. betaald heeft is niet bekend.
Chalamet zegt in een verklaring veel zin te hebben in de nauwere samenwerking met Warner Bros.

“Het werken met Mike De Luca, Pam Abdy en hun teams aan Wonka en Dune de afgelopen jaren was een zeer lonende ervaring. Dit zijn studioleiders die geloven in het maken van echte films en ik ben zo dankbaar voor hun steun als acteur, producent en medewerker. Deze samenwerking voelt als een natuurlijke volgende stap.”