Mortal Kombat 11 pro speler gediskwalificeerd na kritiek op ontwikkelaar

News
woensdag, 20 januari 2021 om 10:00
mortal kombat 11 sheevaf1611131039
Tijdens professionele toernooien willen wel eens vreemde dingen gebeuren, maar bij een Mortal Kombat 11 Pro Kompetition gebeurde er wel iets heel opmerkelijks. Middenin het toernooi werd namelijk één van de professionele spelers plotseling gediskwalificeerd na kritiek op ontwikkelaar Netherrealm Studios.
Eerder deze week werd een officieel toernooi gehouden voor Mortal Kombat 11, de populaire fighting game van ontwikkelaar Netherrealm Studios. Eén van de spelers die zich had opgewerkt naar de Top 8 en in de finales zat, was Titaniumtigerzz. Voor zijn vorige match gebruikte hij het karakter Sheeva met een aangepaste moveset genaamd ‘WhyDidNRSdoThis’, refererend naar de ontwikkelaar.
Toen de livestream na een paar minuten pauze weer live ging, kregen de twee commentatoren ineens een raar bericht in hun oren. Er was duidelijk verwarring en kort daarna werd gemeld dat de tegenstander van Titaniumtigerzz door zou gaan naar de volgende ronde, ondanks dat er geen enkel gevecht was gehouden. De professionele speler was stilletjes gediskwalificeerd. De commentatoren herinnerden iedereen er vervolgens aan zich aan de regels te houden en respectvol te zijn.

Wat is precies het probleem?

De reactie van de organisatoren lijkt overdreven, maar Titaniumtigerzz heeft overduidelijk een gevoelige snaar geraakt. In gesprek met Kotaku laat de speler weten dat het slechts wat lichte kritiek was.
Er is recent veel kritiek op Sheeva, de karakter in kwestie, vanuit de Mortal Kombat 11 community. Haar Dragon Stomp vaardigheid is namelijk unblockable en volgens spelers te gebruiken in elke situatie om een voordeel te creëren. Sinds de diskwalificatie is de hashtag #WhyDidNRSDoThis populair geworden op Twitter.

Populair Nieuws