Oh jee, Netflix moet Originals verwijderen!

News
woensdag, 19 februari 2020 om 17:29
charles deluvio jtmwd4i4v1u unsplashf1582126436
Netflix heeft de laatste paar jaar flink wat series en films geproduceerd. Als je door de lijst met films en series scrolt, zul je zien dat er veel Netflix Originals bij zitten. Toch blijkt het nu dat de streamingdienst een aantal van deze Originals zal moeten verwijderen.
In 2012 is Netflix begonnen met het maken van originele producties, de eerste serie was House of Cards. Na het succes van deze serie is Netflix doorgegaan met het maken van eigen content. Andere originele series zoals The Witcher en Stranger Things bleken ook succesvol, voor velen behoren deze series tot de beste series aller tijden. Toch zijn dit niet de enige series waar Netflix het ‘Originals’ label op heeft geplakt.
Niet alles wat op Netflix staat is van Netflix zelf. Neem bijvoorbeeld de succesvolle serie Bodyguard. Deze serie is oorspronkelijk een BBC-productie. Toen Netflix rechten heeft aangeschaft om de serie op de streamingdienst te kunnen zetten, werd Bodyguard een ‘Netflix Original’ genoemd.
Het blijkt nu dat een paar van de niet zelf geproduceerde Netflix Originals verwijderd zullen moeten worden. Dit komt omdat de rechten van deze films of series zijn verlopen of binnenkort gaan verlopen. Bij Happy Valley is dit al gebeurd, maar dit zou waarschijnlijk ook voor andere series gelden zoals BBC’s Bodyguard, The Good Place van NBC en Titans van de DC Universe. Het wachten is tot Netflix zelf meer duidelijkheid geeft.