Minecraft-video’s zijn op YouTube meer dan een biljoen keer bekeken

News
donderdag, 16 december 2021 om 14:30
minecraftf1614349457
Minecraft is de eerste game op YouTube die meer dan een biljoen views heeft gekregen. Om deze prestatie te vieren krijgt YouTube een Minecraft make-over.
Minecraft is een van de meest succesvolle games aller tijden. Nu heeft de game wel een hele grote mijlpaal bereikt op YouTube. Afgelopen week hebben namelijk Mojang en YouTube onthuld dat de video’s over Minecraft officieel meer dan een biljoen weergaven hebben op het platform. Dit wordt gevierd op verschillende manieren.

Op een speciale pagina van YouTube kun je verschillende statistieken zien van de afgelopen 12 jaar. Zo kun je zien wat voor video’s het meest zijn bekeken en hoeveel Minecraft views grote YouTubers hebben gekregen.
Daarnaast krijgt YouTube een make-over voor de komende 24 uur waarin de startpagina van YouTube is versierd met een nieuw logo ter ere van Minecraft. Ook heeft YouTube samengestelde afspeellijsten gemaakt die de favoriete Minecraft-video’s van afgelopen jaren laten zien, waaronder de meest getalenteerde makers en de meest bekeken Minecraft-video’s. Tot slot is er ook nog een muziekvideo gemaakt waarin de belangrijkste momenten rondom Minecraft en YouTube worden benoemd.

Minecraft nog altijd erg populair

Tijdens de Minecraft Live 2021 maakte Mojang Studios al bekend dat Minecraft in de loop van de tijd blijft groeien in schaal en community. De game heeft meer dan 141 miljoen maandelijkse actieve gebruikers, blijkt uit een rapport van augustus 2021. In 2020 was Minecraft het meest bekeken onderwerp op YouTube en had meer dan 201 miljoen weergave. Het is dus geen verrassing dat Minecraft nu een biljoen weergave heeft gekregen.