Microsoft Teams laat je nu ook vergaderen in de auto

News
vrijdag, 10 september 2021 om 16:30
carplayf1631268565
Microsoft heeft Teams">Microsoft teams beschikbaar gemaakt voor Apple CarPlay. Sinds het begin van de coronacrisis is er veel gebruik gemaakt van programma's zoals Teams. De programma's hebben daardoor een hoop nieuwe functies erbij gekregen. Een Teams meeting missen, omdat je in de file staat is geen geldig excuus meer.
Via CarPlay kan je ook in de auto deelnemen aan Teams vergaderingen. Voor de veiligheid op de weg is er gekozen om geen beeld toe te voegen aan de calls, hoewel dit technisch wel mogelijk is. Alleen audio is beschikbaar, zodat je ogen op de weg gefocust blijven.
Teams is te vinden via het dashboard van de auto. Het is mogelijk om mensen handmatig op te bellen voor een Teams vergadering via het scherm, maar je kan ze ook opbellen via Siri. Opgebeld worden voor een vergadering is ook mogelijk. Werkgevers die het toch te riskant vinden kunnen de functie uitschakelen, waardoor de app niet te zien is voor werknemers.

Niet de laatste toevoeging

De nieuwe functie wordt ergens deze maand beschikbaar gemaakt. Microsoft Teams is van plan nog een hoop andere functies toe te voegen. Zo heeft Microsoft Teams al aanpassingen gedaan, zodat slimme camera's beter ondersteund worden.
Er zijn al een aantal aanpassingen gedaan aan Microsoft Teams op de mobiel. Ook komt er in 2022 bijvoorbeeld een functie om je camera in een PowerPoint presentatie te zetten. Microsoft denkt dat thuiswerken nog lang door zal blijven gaan en de populariteit van het programma niet weggaat na corona.