Microsoft stopt met Mixer

  In een blogpost heeft het Mixer team van Microsoft zojuist bekend gemaakt dat Microsoft stopt met Mixer. In plaats daarvan gaat Microsoft in zee met Facebook Gaming.

  In een verrassend bericht heeft Microsoft zojuist aangekondigd definitief te stoppen met Mixer. Als aanleiding hiervoor geeft Microsoft aan dat zij zich willen concentreren op xCloud en dat Mixer weliswaar groeit, maar niet snel genoeg om de gewenste schaalvergroting aan te kunnen.

  Als we denken aan xCloud en de gameplay mogelijkheden die dat gaat bieden aan 2 miljard spelers, dan moeten we ons beseffen dat het extreem belangrijk wordt dat onze services een groot publiek kunnen vinden. Facebook biedt ons die mogelijkheid.

  Phil Spencer, CEO Microsoft tegen The Verge

  Mixer, heeft eigenlijk nooit de omvang weten te krijgen die Microsoft graag wilde. Ondanks enorme investeringingen in bekender streamers asl Ninja en Shroud hebben niet het grote publiek weten te interesseren voor de dienst van Microsoft. Bovendien lag de service al langere tijd onder een vergrootglas vanwege een verpeste sfeer en online bedreigingen. Het noopte Microsoft vorig jaar al tot het invoeren van een anti-pest protocol. Het mocht niet baten, ondanks een gestage groei heeft Microsoft nu toch besloten de stekker uit de dienst te trekken.

  Nog een maandje Mixer

  Microsoft zal Mixer nog tot 22 juli in de lucht houden, daarna sluit de dienst al.

  Dit betekent natuurlijk nogal wat voor alle Mixer Partners en streamers. Voor wat betreft Ninja en Schroud: volgens ingewijden zijn die beide niet gedwongen om mee te verhuizen naar Facebook Gaming, zij zijn vrij om nieuwe onderhandelingen te starten.

  Hoe zit dat dan met je aankopen en abonnementen?

  Voor overige streamers geldt dat zij meer kunnen verhuizen naar Google Gaming. Huidige Mixer Partners worden automatisch ook Facebook Gaming Partners, met zo veel mogelijk dezelfde rechten en afspraken die ze nu al hadden. Zij krijgen zo snel mogelijk bericht van Microsoft over hoe zij te werk moeten gaan.

  Streamers die op Mixer via open monetization werken krijgen op Facebook Gaming een zogenaamde Level Up status.

  Kijkers die nog Embers en Sparks (de valuta op Mixer) worden aangeraden deze te komende maand te besteden aan streamers, die daar dubbel aan kunnen verdienen de komende maand. zij die een abonnement op een kanaal hebben zullen daarvoor een Xbox Gift Card ontvangen.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.