Microsoft Office storing verstoort de werkdag

News
dinsdag, 06 juni 2023 om 11:09
Het kan zijn dat je workflow niet helemaal lekker loopt. Er wordt namelijk een storing gemeld bij Microsoft 365, het softwarepakket waar de bekende Office-programma's Word, Excel en PowerPoint onder vallen. Het aantal meldingen op Allestoringen staat al op ruim 500.
Het lijkt vanochtend voor veel gebruikers lastig om Microsoft 365 te gebruiken. Er zijn veel meldingen van een storing. De piek begon rond het begin van de werkdag meteen te stijgen.
Op het moment van schrijven gaat het om bijna 600 meldingen. Dat lijkt misscien nog niet zo heel veel, maar voor deze specifieke dienst is het behoorlijk wat. Welke apps er zoal getroffen zijn is lastig te achterhalen, maar een gebruiker op Allestoringen heeft het over een trage Outlook (Microsofts e-mail app).

Microsoft 365 storing ook opgemerkt door Microsoft

Er zijn de afgelopen 24 uur meer problemen geweest met het Office-pakket, zij het op kleinere schaal. Gelukkig is dat ook opgemerkt door Microsoft een geeft het bedrijf detetailleerde updates over de situatie. De oorzaak van de problemen wordt onderzocht, zo schrijft het bedrijf op Twitter.
Dat betekent hopelijk dat alle Office-apps binnenkort weer naar behoren werken. In de tussentijd zorgt Microsoft voor maatregelen die het probleem hopelijk verzachten. Het is niet duidelijk wanneer we een volledige oplossing kunnen verwachten.