Max Verstappen ziet MotoGP-legende als ideale voorbeeld

News
dinsdag, 17 oktober 2023 om 17:30
max verstappen gp qatar 2023f1697555915
Max Verstappen maakt er geen geheim van dat hij altijd zal blijven rijden in de Formule 1. De Nederlander ziet het ideale voorbeeld voor zijn carrière in de MotoGP-legende Valentino Rossi.
De Formule 1 is momenteel niet te bedenken zonder Max Verstappen. De Nederlander rijdt al sinds zijn zeventiende in de sport en heeft twee jaar geleden zijn levensdroom bereikt door wereldkampioen te worden. Ondanks dat hij voor zichzelf niks meer hoeft te bereiken, blijft hij maar overwinningen en titels aan elkaar rijgen, met dit seizoen het indrukwekkende record van tien overwinningen op rij als resultaat.
Het is de vraag met hoeveel titels Verstappen kan bereiken in de sport, met ondertussen alweer drie kampioenschappen op zak. Hij lijkt de ideale kandidaat om het record van Michael Schumacher en Lewis Hamilton te evenaren, maar Verstappen is ondertussen niet van plan om tot zijn veertigste in de Formule 1 te rijden.
Daar heeft de Nederlander eerder al geen geheim van gemaakt en nu heeft Verstappen daar ook een duidelijk voorbeeld voor. In een interview met La Gazzetta dello Sport laat de wereldkampioen weten wie momenteel zijn grote voorbeeld is.

“Het zou mooi zijn om het te doen zoals Valentino Rossi. Ik vind het leuk om zijn races in de GT te zien, een categorie waar ik mijzelf ook wel zie rijden omdat we daar zelf een wagen hebben. Hij heeft alles bereikt in de MotoGP wat hij kon bereiken met een bizarre carrière. Nu heeft hij plezier, terwijl hij nog steeds hard werkt en wil winnen. Ik denk dat ik iets soortgelijks zoek voor mijn toekomst.”

Simcoureurs helpen

Eerder heeft Verstappen ook al daad bij woord gevoerd als het aankomt op GT-races. De coureur van Red Bull Racing is naast zijn drukke F1-carrière namelijk bezig om een GT3-team op te zetten. Daarin wil hij sowieso een plekje vrijhouden voor coureurs die zijn opgekomen in het simracen, om ze een handje te helpen in de wereld van echte raceauto’s.