Marvel’s Spider-Man 2 gebruikte Venom eigenlijk maar weinig

News
maandag, 27 november 2023 om 17:00
marvels spider man 2 venomf1689930411
Venom is de grote schurk van Marvel’s Spider-Man 2. Je zou dan ook verwachten dat er niet veel van hem uit de game is geknipt. Maar de acteur achter Venom onthult nu dat hij veel meer tekst voor het personage heeft ingesproken dan uiteindelijk is gebruikt.
Venom is overal in de marketing van Marvel’s Spider-Man 2 en hij is dan ook één van de grootste gevaren waar Peter Parker en Miles Morales mee te maken krijgen in de game. Toch blijkt lang niet alle dialoog van de schurk daadwerkelijk te zijn gebruikt in het nieuwe avontuur van de Spider-Men. Volgens Tony Todd, de acteur achter de schurk, is de dialoog die is gebruikt zelfs maar een fractie van wat er is opgenomen.
Dat laat Todd weten tijdens een panel over de game dat gehouden werd tijdens Fan Expo San Fransisco (via Evan Filarca op Twitter). Van alles dat Todd heeft opgenomen voor Spider-Man 2, zou er uiteindelijk maar zo’n 10 procent zijn gebruikt. Een deel van de geschrapte dialoog had bovendien een opvallend doel.
Er zou namelijk dialoog zijn opgenomen voor scènes waarin Miles Morales bezeten is door het Venom-symbiote. In de game bindt het Symbiote zich aan Peter Parker, een vaak terugkerend element in versies van het Venom-verhaal. Het lijkt erop dat Insomniac in ieder geval speelde met het idee om ook Miles te laten worstelen met het Symbiote.

Draait de volgende Spider-Man game om Venom?

Er is nu speculatie dat niet alle dialoog die Tony Todd heeft opgenomen daadwerkelijk bedoeld was voor Spider-Man 2, maar voor een ander project. Dat is niet onmogelijk, aangezien ontwikkelaars van Insomniac al hebben aangegeven dat een “tussengame” rondom Venom, een beetje zoals Spider-Man Miles Morales, tot de mogelijkheden behoort. Maar die game is niet bevestigd en het kan zijn dat er gewoon veel is opgenomen voor Venom dat in een later ontwikkelingsstadium van de game overbodig werd.