Maker Deathloop compleet vrij in creativiteit door Microsoft

News
donderdag, 25 maart 2021 om 14:00
deathloop headerf1614327800
Het creatieve proces bij het maken van videogames is het belangrijkste dat er bestaat om een goede game te maken. Soms wordt dat afgekapt en dan wordt dat snel opgemerkt, maar in andere gevallen worden ontwikkelaars compleet losgelaten in het maken van hun game. Nu lijkt het erop dat Microsoft het laatste van de twee doet en ontwikkelaars van Deathloop waren verbaasd.
Deathloop wordt een heel interessante en unieke shooter. Dat wordt natuurlijk niet zomaar bedacht en kost flink wat creativiteit. De ontwikkelaars waren dan ook verbaasd dat ze onder de vleugel van Microsoft kwamen werken tijdens het ontwikkelen van de nieuwe game.
Het gekste is nog dat Deathloop het eerste jaar een PlayStation 5 exclusive wordt, terwijl de ontwikkelaar Arkane Studios nu toch écht deel is van Microsoft. Achteraf vinden de ontwikkelaars het wel weer logisch, want er zijn simpelweg contracten gemaakt, maar het blijft een gek idee.

Arkane en Microsoft willen hetzelfde

Voor alle fans die ergens denken dat de game nu ook totaal anders gaat worden, wees gerust. Microsoft doet niets dat in de weg zou moeten staan tegenover Arkande Studios, en geeft ze dan ook complete vrijheid in het creatieve proces met het maken van de game. Zowel Microsoft als Arkane vinden het enorm belangrijk dat een game gemaakt wordt zoals gepland is.
Er gaat ondertussen ook rond dat een van de makers van Dishonored aan het werken is aan totaal nieuwe game. Dit doet hij natuurlijk niet alleen, hij werkt ook samen met het team van Prey. Wat de game gaat worden is nog totaal niet duidelijk, maar hopelijk horen we snel meer!

Populair Nieuws