Logitech maakt video-calls professioneler met budgetvriendelijke webcams

News
woensdag, 18 januari 2023 om 13:00
logitech brio 300f1674034048
Logitech is een zeer bekende naam op de markt voor webcams. Daar voegt het bedrijf nu twee nieuwe, budgetvriendelijke modellen aan toe, de Brio 300 en Brio 305.
Logitech heeft de Brio 300 Series onthuld: compacte, plug-and-play-webcams met Full-HD 1080p-resolutie, automatische lichtcorrectie en een microfoon die omgevingsgeluid onderdrukt. De webcams gaan voor een aantrekkelijke prijs over de toonbank en zijn ontworpen om op eenvoudige wijze productieve videomeetings op te zetten.
“We hebben enquêtes afgenomen bij meer dan 3.000 werknemers die op afstand werken en zijn tot de conclusie gekomen dat deze meeste van hen die geen webcams gebruiken moeite hebben met slechte belichting, oncharmante camerahoeken en ondermaatse geluidskwaliteit. De Brio 300 Series is een toegankelijke productlijn die hen op al deze vlakken aanzienlijk vooruit helpt en de kwaliteit van hun videomeetings sterk verbetert", vertelt Scott Wharton, general manager van Logitech B2B.
De Brio 300 Series bestaat uit de Brio 300 en de Brio 305. Beide zijn Full-HD 1080p-webcams met hoog, dynamisch contrast, automatische lichtcorrectie en een enkele, digitale microfoon die omgevingsgeluid onderdrukt. De webcams zijn te verbinden met computers via USB-C en maken het mogelijk om videomeetings bij te wonen in een handomdraai. Na afloop van de meeting zorgt er ingebouwde privacy-venster ervoor dat de lens van de camera wordt bedekt, zodat de werkruimte niet langer wordt getoond.
Gebruikers kunnen kiezen uit verschillende kleuren: off-white, graphite en rose. Deze kleuren matchen met muizen en toetsenborden van Logitech voor een setup in één kleur.

Speciaal voor de zakelijke markt

De Brio 300-webcams werken samen met de meeste videoconferencingplatformen en zijn gecertificeerd voor Microsoft Teams, Zoom en Google Meet. De 305-variant is speciaal voor de zakelijke markt gemaakt en ideaal voor IT-afdelingen om te implementeren in thuiskantoren en persoonlijke werkruimtes. Daarnaast kan de Brio 305 grootschalig worden ingezet en op afstand worden beheerd via Logi Sync.
De Logitech Brio 300 en 305 hebben een adviesprijs van 79,99 euro en zijn later in januari verkrijgbaar.

Populair Nieuws