Let op: CoronaCheck-app moet geüpdatet worden voor 1G

News
donderdag, 24 februari 2022 om 8:00
coronacheck appf1624529758
Ben je van plan om vanaf dit weekend naar een evenement te gaan waarvoor je een negatieve coronatest nodig hebt? Dan moet je eerst wel even de CoronaCheck-app updaten. Dit meldt RTL Nieuws.
Vanaf komende vrijdag zal het op de meeste plekken niet meer nodig zijn om je QR-code in de CoronaCheck-app te laten zien. Binnenkort kun je dus weer naar een restaurant, dierentuin of museum zonder aan te hoeven tonen of je gevaccineerd, negatief getest of recent genezen bent.
Op plekken met meer dan vijfhonderd bezoekers zonder vaste zitplaats moet je wél vooraf een QR-code laten zien. In dit geval gaat het om 1G: een bewijs dat aantoont dat je hooguit 24 uur eerder negatief getest bent. Deze QR-code kun je uit printen of via de CoronaCheck-app laten scannen.
Let wel op: de mogelijkheid om een 1G-bewijs te laten zien is vorige week maandag toegevoegd aan de app. Wanneer je nog versie 2.8 of ouder hebt, moet je dus eerst even de app updaten voor je een nieuwe QR-code kunt aanmaken.

Testen voor toegang

De tests voor deze nieuwe toegangsbewijzen worden afgenomen via Testen voor Toegang. Heb je een negatieve uitslag, dan krijg je een code die je in de app kunt invoeren. Vervolgens is je QR-code beschikbaar, die bij het evenement met een speciale scannerapp gecontroleerd worden. Organisaties die gebruik maken van deze Coronacheck Scanner-app moeten ook updaten naar een nieuwe versie.