Kwartaalwinst Disney keldert door coronavirus met 90 procent

News
woensdag, 06 mei 2020 om 14:30
disney1f1618572798
Veel ondernemers hebben het zwaar door het coronavirus, maar ook grote bedrijven komen in de moeilijkheden. Zelfs entertainmentgigant Disney zag haar kwartaalwinst dalen met maar liefst 90 procent.
Vorig jaar rond deze tijd kon de top van Disney een feestje vieren. In een periode van drie maanden tijd werd er namelijk een winst geboekt van maar liefst 5,6 miljard dollar. Dit jaar moet er alleen met de knip op de portemonnee worden geleefd. Bij de bekendmaking van de kwartaalcijfers is duidelijk geworden dat in Q1 van 2020 maar 520 miljoen dollar winst is gemaakt. Een extreme daling.
Het grootste pijnpunt voor Disney is de sluiting van haar pretparken. De parken zijn normaliter goed voor een groot gedeelte van de winst, maar nu is de deur op slot gegaan. Ook de filmstudio's hebben in het eerste kwartaal amper omzet gedraaid, doordat de bioscopen al vrij snel dicht moesten.

Niet alleen slecht nieuws voor Disney

Toch is er nog een sprankje hoop voor het gigantische bedrijf. Streamingdienst Disney+ is sinds de uitbraak van het coronavirus erg snel gegroeid, met 54 miljoen gebruikers in totaal. Het verlies door de nieuwe dienst, vanwege de hoge lanceringskosten, valt daarmee een stuk lager uit dan verwacht. Ook kunnen sommige parken binnenkort mogelijk weer open. Disneyland Shanghai wil 11 mei gedeeltelijk weer open gaan.