Kun je Hogwarts Legacy co-op spelen met vrienden?

News
zondag, 22 januari 2023 om 10:00
hogwarts legacy desktopf1609859998
Over een paar weken is de release van Hogwarts Legacy. De nieuwe game die zich afspeelt op de bekende toverschool van Harry Potter wordt een grote open-world game waar je dik dertig uur plezier aan kunt beleven. Sommigen vragen zich alleen af of je Hogwarts Legacy co-op kunt spelen met vrienden? Wij hebben het antwoord.
Hogwarts Legacy vertelt het verhaal van een vijfdejaars student (die je naar eigen invulling kunt creëren) die de sleutel is tot een eeuwenoud geheim dat de Wizarding World kan vernietigen. Het verhaal brengt je dan ook langs iconische locaties uit de Harry Potter-wereld terwijl je het bekende kasteel zelf naar hartenlust kunt ontdekken.
Dat kun je alleen niet samen met vrienden doen. Hogwarts Legacy is namelijk een singleplayer-game en heeft geen multiplayer-opties. Dat betekent dat je niet online met vrienden de game kunt spelen en ook lokale co-op hoef je niet te verwachten.
Wel is het mogelijk dat je samen met vrienden in een Discord-call zit, terwijl jullie beiden een exemplaar van de game hebben gekocht. Dan speel je gelijktijdig hetzelfde spel en beleef je ieder je eigen avontuur, maar dan wel zonder dat je samen in één wereld zit.

Nieuwe Hogwarts Legacy trailer uitgebracht

Recentelijk heeft uitgever Warner Bros. Games wel nog nieuwe beelden van Hogwarts Legacy getoond. Het betreft de eerste beelden die je ziet zodra je de game opstart op 10 februari of drie dagen eerder. Wie de Deluxe Editie van de game bestelt, krijgt namelijk drie dagen eerder toegang tot het nieuwe avontuur.