Kondigt Apple deze week een nieuwe Mac release aan?

News
dinsdag, 28 juli 2020 om 9:30
iphone logof1596526131
Dat er een nieuwe Mac aan zit te komen is geen geheim meer, wel is het nog onbekend wanneer deze onthuld gaat worden. Geruchten gaan dat de nieuwe iMac in augustus onthuld zal worden. De geruchten lijken zelfs te verwijzen dat Apple de nieuwe iMac deze week mogelijk zou onthullen.
De geruchten op 9to5mac meldden eerst dat deze week op 27 juli de onthulling van de komende Mac zou plaatsvinden, wat helaas niet het geval blijkt te zijn. De meeste geruchten lijken nu te beweren dat Apple de nieuwe iMac in augustus zal onthullen.

Specificaties van de iMac gelekt

De iMac zou volgens geruchten geen enorme upgrade worden van haar voorganger. Het zal eerder draaien om een kleine sprong in specificaties. Waarschijnlijk wordt het nieuwe model voorzien van een tiende generatie Intel-processor. Het zou wel mogelijk kunnen zijn dat Apple met een nieuw design komt voor de iMac. In juni zijn er icoontjes opgedoken in een build van iOS 14 die lijken op het uiterlijk van een iPad Pro. Een van de verbeteringen zouden dan kunnen zijn dat de randen rondom het scherm smaller worden.
Het zou logisch zijn als Apple wil wachten met het redesign tot de introductie van Apple Silicon. De laatste keer dat met een nieuw uiterlijk voor de iMac kwam was in 2012, met de komst van aluminium behuizing langs de randen.

Geruchten zijn oorverdovend

Het zou niet vreemd zijn als Apple inderdaad met een nieuwe iMac zal komen. In maart 2019 kwamen de laatste nieuwe iMacs met een achtste en negende generatie Intel-processor. Een bekendere insider @L0vetodream beweerde op 19 juni dat "producten klaar zijn om verscheept te worden." Ook Digitimes beweerde eerder al dat er wellicht nieuwe iMacs en iPads op komst waren.