Komt Sony nu ook met een Activision Blizzard-achtige overname?

News
woensdag, 18 oktober 2023 om 9:30
Vorige week is eindelijk de overname van Activision Blizzard voltooid door Microsoft. Volgens analisten staat Sony nu onder druk en is het bedrijf ook bezig met een grote overname.
Het heeft bijna twee jaar geduurd, maar vorige week is eindelijk groen licht gegeven voor de overname van Activision Blizzard. De uitgever en Microsoft hebben er vervolgens geen gras overheen laten groeien en een paar uur later de overname officieel bekendgemaakt. Daarmee is Microsoft nu eigenaar van grote franchises als Call of Duty, Warcraft en Diablo.
Sony heeft lang weerstand geboden tegen de overname, met name omdat het bang is om Call of Duty te verliezen. De populaire games komen nog tien jaar naar de PlayStation consoles, maar daarna is Microsoft vrij om ze exclusief te maken voor de Xbox consoles.
Volgens analisten is de druk dan nu ook flink opgevoerd bij Sony. Consultant Dr. Serkan Toto verwacht dat de Japanse uitgever binnenkort terug slaat met een eigen grote overname. Dat laat hij weten aan GamesIndustry.biz.

“Sony staat zeker onder druk om te reageren, zelfs na de overname van Bungie. Ik verwacht nog meer investeringen en overnames voor PlayStation, waaronder een grote die veel invloed zal hebben op hun positie in de markt.”

Meerdere overnames door Sony

Sony heeft zeker niet stilgezeten nadat Microsoft de overname van Activision Blizzard aankondigde, begin 2022. Niet alleen Bungie is namelijk overgenomen door Sony, maar ook een hele rits aan andere studio’s. Zo zijn onder andere Housemarque, Nixxes Software, Firesprite en Bluepoint Games toegevoegd aan de PlayStation Studios-familie.