Kan de PS5 4K Blu-rays afspelen?

  Met de aankondiging van de PlayStation 5 kwam natuurlijk een scala aan informatie. Zo werd duidelijk dat de nieuwe console native 4K games zou ondersteunen, dat ray tracing een onderdeel is van de nieuwe console en dat er van een SSD gebruik zal worden gemaakt. Toch is het niet voor iedereen duidelijk of de volgende console van Sony ook 4K Blu-rays kan afspelen. Lees snel verder voor het antwoord!

  Waar de PlayStation 4 nog geen 4K Blu-ray speler had, zal de PS5 wel een 4k Blu-ray speler hebben. Dit werd al duidelijk gemaakt in het Wired-artikel dat in oktober 2019 verscheen. Daarin werd duidelijk aangegeven dat de PlayStation 5 een 4K Blu-ray speler zou hebben waarmee games afgespeeld worden.

  Het is bijna ondenkbaar dat dit niet het geval zou zijn voor 4K Blu-rays, wat betekent dat je geen 4K Blu-ray speler hoeft aan te schaffen als je net een 4K TV hebt gekocht. De verstandigere keuze is om te wachten tot het einde van 2020, want dan verschijnt de PlayStation 5. Daarbij kun je ook via Netflix, Disney+ en Amazon Prime al in 4K streamen. Hoewel dit er niet zo mooi uitziet als een 4K Blu-ray komt het toch aardig in de buurt.

  PS5 4K Blu-ray speler komt laat

  Toch is het bijzonder dat de PS5 4K Blu-ray speler pas de eerste keer is dat Sony met de upgrade komt. De PlayStation 4 Pro kwam immers in 2016 uit toen de markt voor 4K Blu-rays al lang en breed gestegen was. In tegenstelling tot met de PS3 liep Sony met deze technologie achter. De PlayStation 3 stond namelijk bekend om de Blu-Ray speler die vernieuwend was voor zijn tijd.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.