iPhone gebruikt camerasensoren van Sony

News
donderdag, 15 december 2022 om 12:30
2022 09 15 iphone 14f1670935818
Tim Cook heeft op Twitter toegegeven dat Apple beeldsensoren van Sony in iPhones gebruikt. “We werken al meer dan tien jaar samen met Sony om ’s werelds toonaangevende camerasensoren voor iPhone te Creëren”, tweette Cook. In de tweet bedankte hij ook Sony-CEO Kenichiro Yoshida. Op een foto is te zien hoe Cook de eigen smartphone van zijn bedrijf te zien krijgt, een grappig beeld.

Na tien jaar bevestigd

Verder houdt Apple grotendeels de lippen stijf op elkaar over de specifieke kenmerken van de hardwarecomponenten die in iedere iPhone past, dus het is opmerkelijk dat wordt bevestigd dat al langer dan tien jaar camerasensoren van Sony worden gebruikt.
De website van Apple vermeldt meestal alleen de specificaties van de camera van elke iPhone, zoals resolutie, diafragma en gezichtsveld, in plaats van de specifiek gebruikte componenten.

Rapporten

Dat gezegd hebbende, hebben talloze rapporten en geruchten uit de branche door de jaren heen gewezen op het gebruik van Sony-hardware door Apple. Een Wall Street Journal- rapport uit 2015 zei dat Apple twee Sony-sensoren gebruikte in de iPone 6, en eerdere iFixit-demontages hebben verwezen naar specifieke Sony-modelnummers.
Sony wordt beschouwd als leider op de markt voor beeldsensoren en had vorig jaar 44 procent van het marktaandeel voor CMOS-beeldsensoren in handen, merkt Nikkei Asia op. Samsung is de tweede grootste, met een marktaandeel van 18,5 procent.

Nieuwe beeldsensoren

Het bezoek van Tim Cook aan de fabriek van Sony suggereert dat deze samenwerking voorlopig nergens heen gaat en een recent rapport in Nikkei Asia biedt enkele aanwijzingen over waar bedrijven aan werken voor de toekomstige iPhones. Sony zou een nieuwe beeldsensor hebben ontwikkeld die een halfgeleiderarchitectuur gebruikt om meer licht op te vangen en zowel over als onderbelicht te verminderen.
De nieuwe sensor zal naar verwachting in de volgende generatie iPhones van Apple worden gebruikt.

Populair Nieuws