iPhone 12 mini laadt langzamer op met Apple MagSafe

News
woensdag, 04 november 2020 om 11:00
iphone 12 minif1602611140
De nieuwe lijn iPhones is alweer een tijdje beschikbaar. Met de grootste line-up in een lange tijd staat je een grote keuze te wachten. Kies je voor die iPhone 12 Pro Max, iPhone 12 Pro, iPhone 12 of misschien de iPhone 12 mini? Misschien kunnen we je helpen, aangezien het bekend is gemaakt dat de iPhone 12 mini een stuk langzamer oplaadt met de Apple MagSafe lader.

iPhone 12 mini laadt langzamer op met MagSafe

Volgens verschillende Apple-documenten laadt de iPhone 12 mini een stuk langzamer op dan zijn grotere broers. De iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max en iPhone 12 laden op met een maximaal vermogen van 15W over MagSafe. Volgens de bronnen van Apple laadt de iPhone 12 mini maar op met een maximaal vermogen van 12W. Het gaat hier wel om de draadloze MagSafe oplader. Dit is nog steeds beter dan het opladen met een normale draadloze oplader. Daar krijgt de iPhone 12 mini maar een vermogen van 7.5W bij het opladen.
Dit valt op, aangezien de iPhone 12 mini vrijwel dezelfde specificaties heeft als zijn grotere broers. Waarschijnlijk ligt dit aan het kleinere formaat, waardoor er ook een kleinere ruimte is voor de batterij.
iphone magsafef1602611107

Apple MagSafe niet alleen voor opladen

Alle nieuwe iPhones hebben een aantal magneten verstopt in de achterkant. Hierdoor klikt de Apple MagSafe oplader altijd op het goede punt vast, waardoor je de Magsafe niet verkeerd op kunt laden en niet voor verrassingen komt te staan in de vorm van een lege accu. Apple MagSafe is niet alleen te gebruiken met een oplader. Je kunt namelijk ook verschillende accessoires op de iPhone vastklikken. Zo heeft Apple onder andere een pasjeshouder gemaakt die je vastklikt op de iPhone 12-serie. Derde partijen zullen hier ook zeker op in gaan spelen, dus wie weet wat voor accessoires we gaan zien in de toekomst.