iPhone 12 5G in Nederland alleen zonder mmWave

  De iPhone 12 release is officieel uit de doeken gedaan. De nieuwe Apple smartphone komt eraan en ondersteunt het snelle 5G netwerk. Helaas ondersteunt de iPhone 12 serie het supersnelle mmWave 5G netwerk alléén in de Verenigde Staten en moet de rest van de wereld het nu nog doen met een minder snelle 5G variant.

  De nieuwe iPhones zijn groots uit de doeken gedaan tijdens het Apple Hi Speed event. De telefoons krijgen allemaal 5G en hebben volgens Apple sneller internet dan welke andere smartphone dan ook. Dit zorgt niet alleen voor snel internet, maar ook voor goede dekking. Althans, in de Verenigde Staten, want alleen daar komt de snelste 5G variant beschikbaar: mmWave.

  De enorme down- en uploadsnelheid die de iPhone 12 serie kan halen is daardoor alleen in de Verenigde Staten te gebruiken en dus niet op de Nederlandse netwerken van bijvoorbeeld KPN, VodafoneZiggo en T-Mobile. Sowieso hebben alleen de iPhone 12 Pro en de Pro Max deze optie, maar de rest moet het doen met de lagere 5G-frequenties.

  Wat mogen we dan van 5G iPhones verwachten?

  De lagere frequenties, Sub 6GHz genaamd, zijn een stuk langzamer dan mmWave, maar wel stabieler. Dat betekent dat we voorlopig nog niet extreem sneller het internet op kunnen met de nieuwe iPhone 12 modellen. Op zich is dit geen probleem, gezien de Nederlandse netwerken nog helemaal geen mmWave ondersteunen. Momenteel zijn alleen de Sub 6Ghz frequenties geveild. De mmWave 5G frequenties worden bij ons pas in 2022 geveild. Waarschijnlijk zal er dan ook een optie komen om met de iPhone 12 aan de slag te gaan op deze frequentie en dus sneller het internet op te gaan.

  Dit betekent dan wel dat er nieuwe iPhone 12 modellen in Nederland uitgebracht moeten worden, want de Nederlandse iPhone 12 versie heeft geen ruimte voor de mmWave antenne aan de zijkant zitten. Deze is in de versie voor de VS wel aanwezig.

  De iPhone 12 komt in twee fases uit in Nederland. Eerst verschijnen de iPhone 12 en de iPhone 12 Pro op 23 oktober. Deze toestellen kun je pre-orderen vanaf 16 oktober. De iPhone 12 Mini verschijnt op 12 november, samen met de iPhone 12 Pro Max. Deze toestellen gaan op 6 november in pre-order.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.