iPad Air opnieuw uitgevonden met nieuw design en USB-C

  Apple heeft tijdens het Apple Event onthuld dat niet alleen een nieuwe iPad onderweg is, maar dat we ook een nieuwe iPad Air krijgen. De nieuwe iPad Air 2020 heeft een compleet nieuwe look gekregen. De dunne iPad ziet er gelikt uit, is bijzonder krachtig en krijgt een USB-C aansluiting.

  Apple heeft de nieuwe iPad Air 2020 vandaag onthuld tijdens haar Apple Event 2020. De nieuwe iPad Air ziet er ongeveer uit als zijn broertje, de iPad Pro. Daarmee is het design van de iPad Air behoorlijk anders dan dat van het vorige model. Zo zijn er dunnere randen rondom het scherm en is de Touch ID knop weg. Deze laatste is verplaatst naar de powerknop op de bovenkant van de iPad Air 2020. Verder kent de iPad Air 2020 een 10,9 inch Liquid Retina scherm met een resolutie van 2360 x 1640, een anti reflectie-coating en True Tone Support.

  Hierdoor geniet je nog meer van de haarscherpe beelden op je iPad. Op de voorkant kent de iPad Air 2020 een 7 Megapixel-selfiecamera die beter omgaat met licht tijdens het maken van foto's en videogesprekken. De achterkant bevat een 12 Megapixel camera die zorgt voor haarscherpe foto's en video's. De zijkant van de iPad Air is magnetisch, waardoor de Apple Pencil makkelijk gekoppeld kan worden en 'opgeborgen kan worden'. Er is geen plek aanwezig om het pennetje in te schuiven.

  iPad Air 2020 nieuwe paradepaardje op grafisch gebied

  Waar de buitenkant van de nieuwe iPad Air al indrukwekkend is, geldt dat nóg meer voor de binnenkant. Waar de zojuist onthulde iPad 2020 nog gebruik maakt van de A12 chip, krijgt de iPad Air 2020 de A14 Bionic-chip onder de motorkap. Deze chip heeft een six-core CPU en 11,8 miljard transistors. Dit zorgt voor een flinke verbetering ten opzichte van het model van vorig jaar en nóg betere prestaties op grafisch gebied. Volgens Apple is het 'de meest geavanceerde chip dat het bedrijf ooit gemaakt heeft'.

  Door de krachtige chip en het bijzonder heldere scherm belooft de iPad Air 2020 de ideale tablet te worden voor professionele grafische ontwerpers, maar ook voor gamers die dit graag op een iPad willen doen. De accuduur van de iPad Air is er ook op vooruit gegaan, maar het apparaat kan niet meer opgeladen worden met een Lightning kabel. In plaats van die aansluiting krijgt de iPad Air 2020 namelijk een USB-C poort mee die voorzien is van snelladen.

  De iPad Air 2020 komt volgende maand in de Verenigde Staten uit en zal daar vanaf 599 dollar te koop zijn. Over een Nederlandse releasedatum en prijs is niet gesproken.

  x

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.