Indie studio smeekt Warner Bros. om 4K Mortal Kombat remaster te mogen maken

News
woensdag, 01 december 2021 om 13:00
mortal kombat 11f1638284931
Indie studio Eyeballastic heeft een petitie gestart om ervoor te zorgen dat er een remaster komt van de Mortal Kombat Trilogy in 4K. De studio wil daarbij zelf de ontwikkeling in handen nemen.
Eyeballastic Game Studio heeft een change.org-petitie opgezet, in de hoop dat Warner Bros. de studio toestemming geeft om een 4K remaster van de Mortal Kombat Trilogy te maken. Door zoveel mogelijk handtekeningen te verzamelen hopen ze te laten zien aan de IP-eigenaar dat er genoeg vraag is naar een remaster.
Omdat het volgend jaar de 30ste verjaardag is van Mortal Kombat, hoopt de Indie studio dat de franchise geëerd kan worden door de originele Mortal Kombat Trilogy (MKT) uit 1996 opnieuw uit te brengen voor PC en consoles. In MKT zijn de originele Mortal Kombat, Mortal Kombat II, Mortal Kombat 3 en Ultimate Mortal Kombat 3 gecombineerd tot een game.

Eerdere poging tot Mortal Kombat remaster

Volgens de petitie heeft Eyeballastic in 2016 Ed Boon, medebedenker Mortal Kombat, benaderd met dit idee. Boon zal naar verluidt dit idee hebben gesteund, maar Warner Bros. heeft het idee afgewezen. De uitgever denkt namelijk niet dat de remaster 100.000 exemplaren kan verkopen.
Als de petitie genoeg handtekeningen heeft, zal de studio het idee voor de 4K Mortal Kombat remaster pitchen, samen met een crowdfunding-campagne om te bewijzen dat de game goed zal verkopen. Je kunt hier de petitie tekenen. Momenteel staat de petitie op ruim 4000 handtekeningen.