Update: Horen we morgen meer details over de PS5?

News
dinsdag, 17 maart 2020 om 13:43
playstation 5 render 2 1200x940 190930 101110f1578563941
Lang heeft Sony gewacht met het bekendmaken van details over de Playstation 5. Ondertussen strooide Microsoft met nieuws en feiten. Deze week werden zelfs alle specificaties van de Xbox Series X bekendgemaakt. Nu lijkt het er op dat ook Sony meer informatie gaat geven over de nieuwe Playstation 5.
In een Twitterbericht van het Amerikaanse Playstation account kondigt Sony aan dat Mark Cerny morgen meer informatie gaat verstrekken over de Playstation 5. Hij zal in een post op de blog van Sony ingaan op de architectuur van de Playstation 5 en hoe deze de toekomst van gaming gaat veranderen.

De hete adem van Microsoft

Dat Sony nu in actie komt is interessant. Lange tijd heeft Sony zich immers stil gehouden. Behalve een aantal details over de gebruikte hardware en een logo is er eigenlijk nog weinig bekend. Daarmee heeft Sony de grote console-concurrent Microsoft tot nu toe redelijk vrij spel gegeven. Microsoft strooide immers wel met informatie over haar nieuwe console. Zo weten we hoe deze eruit gaat zien en sinds deze week weten we zelfs de volledige specificaties van de Xbox Series X. De fans van Sony werden daardoor nogal ongeduldig en mogelijk zag Sony zich daarom genoodzaakt nu in actie te komen.
Hoeveel we daadwerkelijk te weten gaan komen zullen we morgen moeten afwachten. Om vijf uur 's middags Nederlandse tijd zou de blogpost live moeten komen. Uiteraard lees je er dan ook hier meer over.

Youtube livestream staat al klaar

Inmiddels is de locatie van de livestream bekend. Onderstaand is de locatie te zien waar de livestream vanaf 17:00 uur van start gaat. De livestream heeft de titel "The Road to PS5". Inmiddels weten we ook dat dit een vooropgenomen stream is, waarschijnlijk oorspronkelijk bedoeld voor de GDC, De Game Developers Conference. Deze stream was oorspronkelijk gepland om deze dagen plaats te vinden in San Francisco, maar werd als veel andere conferenties gecanceld in verband met het coronavirus.
Dit artikel is op 25 mei 2020 bijgewerkt.

Populair Nieuws