Helaas! Geen next-gen features voor FIFA 21 op PC

News
maandag, 22 juni 2020 om 15:30
fifa 21 kylian mbappe scaledf1592552056
Dikke pech voor FIFA-spelers met een PC. EA heeft bekendgemaakt dat de PC versie van FIFA 21 geen features bevat van de next-gen-variant. EA brengt voor de PC namelijk dezelfde versie uit als die voor de Xbox One en PlayStation 4.
Afgelopen week onthulde EA dat FIFA 21 naar de nieuwe generatie consoles komt. Het populaire voetbalspel is speelbaar op de PlayStation 5 en Xbox Series X. Hierop krijgt het een aantal nieuwe features. Snellere laadtijden, deffered lightning en verbeterede animaties en rendering moeten volgens EA voor een ultra-realistische ervaring gaan zorgen.

Helaas, pindakaas...

PC-spelers krijgen hier dus niet mee te maken. Via een FAQ laat EA namelijk weten dat de PC versie, die vanaf 9 oktober te downloaden is via Steam en Origin, dezelfde versie zal zijn als die op de huidige generatie consoles.
Het is niet de eerste keer dat EA PC-spelers achterstelt. Voor een lange tijd bleven de PC-varianten van FIFA achterlopen op de consoleversies. Op het gebied van functies en de game-engine was het niet hetzelfde als voor spelers met een PlayStation 4 of Xbox One. Pas in 2014, bij de uitgave van FIFA 15, mochten ook FIFA-spelers op de PC gebruik maken van dezelfde mogelijkheden als consolespelers.
fifa 21 data scaledf1592549568

Gratis next-gen upgrade voor FIFA 21

Op 9 oktober komt FIFA 21 naar de PC, PlayStation 4, Nintendo Switch en Xbox One. Later in het jaar komt het spel ook naar Google Stadia en de nog uit te komen Xbox Series X en PlayStation 5. Zodra die versies in de schappen liggen, kunnen spelers FIFA 21 gratis upgraden naar de versie voor hun nieuwe console. Wil je nou weten in welke edities FIFA 21 allemaal uitkomt en hoe deze te pre-orderen zijn? Klik dan even hier voor alle uitleg.
In FIFA 21 zijn spelers opnieuw ontworpen om nóg realistischer over te komen. Hun bewegingen zijn gebaseerd op statistieken waardoor bewegingen nog preciezer en natuurlijker voor iedere speler overkomt in de games. Dat geldt zowel met bal als zonder bal. In het laatste geval is er Player Humanization toegepast, waardoor alles nog authentieker moet ogen. Als laatste worden nóg realistischere weersomstandigheden beloofd.

Populair Nieuws