Heeft Disney het coronavirus al 'voorspeld' in deze film?

News
vrijdag, 20 maart 2020 om 17:15
tangledf1584718919
Het gebeurt wel vaker dat de toekomst voorspeld lijkt te zijn door een boek, serie, film of tekenfilm. Dit keer lijkt Disney een voorspelling goed te hebben. Op internet gaan fans uit hun dak, want in één van de films voorspelt de maker het coronavirus en de quarantaine volgens hen.
Via Twitter en andere sociale media wordt momenteel veel geroepen over een Disneyfilm die de huidige gebeurtenissen in de wereld 'voorspeld' heeft Het lijkt er namelijk op dat Tangled de komst van het coronavirus al 'voorspeld' heeft. In de film zijn wat elementen te vinden die momenteel erg toepasselijk zijn in de wereld. In de Disneyfilm Tangled of Rapunzel zit Rapunzel namelijk helemaal alleen in een hoge toren. Ze is helemaal afgesloten van de wereld en zit als het ware in quarantaine. Dit gebeurt nu over bijna de hele wereld doordat het COVID-19 virus een pandemie is geworden.
Nu zijn er genoeg films te vinden over iemand die alleen opgesloten zit, maar in Tangled is nog een andere toevalligheid te vinden. Het koninkrijk waarin de film zich afspeelt heeft namelijk een bijzondere naam: Corona. Verschillende fans zoals @ebatemann en @jonwensley legden de link met het virus en postten het online.

Niet echt voorspeld

Natuurlijk heeft Disney geen glazen bol en is met de Tangled film niet daadwerkelijk de pandemie voorspeld. Disney doelt met het Koninkrijk Corona namelijk op de Spaanse vertaling van het woord. Corona betekent in het Spaans kroon en dus speelt Tangled zich af in "het koninkrijk van de kroon". Al blijft het natuurlijk wel een groot toeval dat precies de quarantaine en die naam bij elkaar komen.
Het gebeurt overigens wel vaker dat series de toekomst lijken te voorspellen. In de ziekenhuisserie Scrubs werd door de conciërge voorspeld dat Osama Bin Laden zich schuil hield in Pakistan en The Simpsons hebben meer dan eens gelijk gehad. Zo voorspelde die serie dat Donald Trump de president van de Verenigde Staten zou worden.