Harry Potter-acteur Michael Gambon overleden

News
donderdag, 28 september 2023 om 18:00
michael gambon harry potter and the goblet of firef1695910069
Michael Gambon is op 82-jarige leeftijd overleden. De acteur was bij het grote publiek voornamelijk bekend door zijn rol als Albus Dumbledore in de Harry Potter-films.
Recent was Michael Gambon opgenomen in het ziekenhuis met een longontsteking. Het is de acteur uiteindelijk fataal geworden. Gambon is in het ziekenhuis overleden, omringd door familie. Dat heeft zijn weduwe Lady Gambon en zoon Fergus bekendgemaakt, zo meldt de BBC.
Zijn werk waar hij het meest om bekendstond, was de rol van Albus Dumbledore in Harry Potter. Gambon had geen makkelijke taak toen hij de rol overnam van Richard Harris, de acteur die in 2002 overleed en Dumbledore speelde in de eerste twee films. Toch was Gambon al snel geliefd bij de Harry Potter-fans.

Een ridder en naamgever voor een bocht

Voordat Gambon in de huid kroop van Dumbledore, was hij al een lange tijd een gevierd acteur. In 1962 stond hij voor het eerst op de planken voor een professionele productie van Shakespeares Othello. Al snel was Gambon een vertrouwde naam op het toneel en in 1965 maakte hij zijn filmdebuut, opnieuw in Othello. Voor zijn werk voor film en toneel werd Gambon geridderd door Queen Elizabeth II in 1998.
Veel bekende namen reageren bedroefd op het verlies van Michael Gambon, waaronder voormalige collega’s als Jason Isaacs, Fiona Shaw, Dame Eileen Atkins en Jeremy Clarkson. De voormalig Top Gear-presentator denkt met blijdschap terug aan Gambon, die misschien wel de bekendste gast is geweest bij het autoprogramma. De laatste bocht van het Top Gear-circuit is namelijk naar Gambon vernoemd, nadat hij daar vol uit de bocht vloog.

Populair Nieuws