Half-Life 2 krijgt een ray-traced remaster

News
dinsdag, 22 augustus 2023 om 18:00
half life 2 rtx remasterf1692717207
Half-Life 2 is een echte klassieker geworden en krijgt binnenkort een flinke upgrade. Modders hebben namelijk een ray-traced remaster gemaakt met hulp van een aantal tools van Nvidia.
Het is ondertussen alweer negentien jaar geleden dat Half-Life 2 verscheen voor PC, maar nog steeds spreekt de game tot de verbeelding van veel fans. Zo wordt er uiteraard nog steeds geroepen om een volwaardig vervolg in de vorm van Half-Life 3.
Het lijkt er niet op dat Valve ooit met die sequel gaat komen, maar fans kunnen binnenkort wel genieten van een ‘nieuw’ avontuur. Modders hebben namelijk een remaster gemaakt van Half-Life 2 die er drastisch anders uitziet dan het origineel.
De remaster is door middel van een trailer aangekondigd door Nvidia en dat is niet zo vreemd. De modders hebben namelijk dankbaar gebruikgemaakt van de tools van het techbedrijf om de remaster te maken.

Een enorme facelift voor Half-Life 2

Voor zijn tijd bracht Half-Life 2 een aantal verbazingwekkende technologische vooruitgangen. Zo was het gebruik van physics met de Gravity Gun iets wat gamers nog nooit eerder gezien hadden en het werd dan ook uitgebreid gebruikt in de gameplay. Van vuurgevechten tot aan puzzels.
De gameplay staat anno 2023 nog steeds als een huis, maar dankzij de remaster ziet de game er ook uit alsof hij net is uitgekomen. Dankzij ray-tracing heeft Half-Life 2 een enorme facelift gekregen, met name de belichting en schaduwen. Maar daarnaast zijn de textures ook bijgewerkt en zijn objecten opnieuw ontworpen. Door middel van DLSS 3 wordt het ook makkelijk gemaakt om de game te draaien op Nvidia hardware.
Wanneer de Half-Life 2 remaster uitkomt is nog niet bekend. Momenteel is het project nog in een vroege fase volgens de modders.