Groei nieuwe Netflix abonnementen zal mogelijk flink afnemen

News
maandag, 20 juli 2020 om 17:30
netflix logof1579597576
Het ziet er naar uit dat Netflix het zwaar gaat krijgen. Zo wordt er gevreesd dat er een terugval zal komen van nieuwe Netflix abonnementen. Dit komt omdat in veel landen de lockdowns voorbij zijn en daardoor mensen weer meer naar buiten gaan.
Voor streamingdiensten als Netflix kwam het coronavirus op een goed moment. Zo werden er veel nieuwe Netflix abonnementen afgesloten. Doordat mensen veel thuis zaten werd er flink gebruik gemaakt van Netflix, Disney+ en Videoland. Dat lijkt te veranderen.

Terugval nieuwe Netflix abonnementen

Er kan wel eens een enorme terugval volgen. De laatste tijd groeide het aantal nieuwe Netflix abonnementen massaal doordat mensen veelal thuis zaten. De video's op de streamingdiensten gaven veel mensen een hoop afleiding. In het derde kwartaal van dit jaar lijkt die afleiding mogelijk niet meer nodig te zijn en kan er een forse terugval volgen.
Er wordt verwacht dat het aantal nieuwe Netflix abonnementen terug zal zakken naar 2,5 miljoen. Veel? Ja, op het eerste gezicht, maar niet als je bedenkt dat Netflix op zo een beetje elke plek op de wereld wel bekend is. De dienst pompt miljoenen dollars in nieuwe content en moet daarom ook miljoenen nieuwe abonnementshouders aantrekken.

Minder succesvol najaar

Naast Netflix kan dit probleem ook gaan spelen voor streamingdiensten als Disney+ en Videoland. Er is een grote kans dat streamingdiensten een minder succesvol najaar krijgen. Sowieso gaan streamingdiensten het de komende tijd lastig krijgen. Veel producties zijn stilgelegd door het coronavirus. Dit betekent dat het lastiger is om voldoende nieuwe content uit te brengen. Mocht het streamingdiensten niet lukken om met voldoende content te komen, dan zullen ze sowieso abonnementshouders verliezen.

Populair Nieuws

Laatste Reacties