Gran Turismo ontwikkelaar: ´framerate boven graphics voor de toekomst´

News
donderdag, 20 februari 2020 om 9:22
gran turismo sport 01f1582181582
Dit jaar komt de PlayStation 5 uit. De komst van de 8k console betekent grafisch veel meer kracht. Maar dat is niet waar Polyphony Digital op mikt. De Gran Turismo ontwikkelaar vindt framerate belangrijker dan graphics in de toekomst van Gran Turismo.
Kazunori Yamauchi, bedenker en vormgever van. Gran Turismo deelde zijn mening over de stappen die ontwikkelaars maken met games aan Australische media tijdens. Volgens hem wordt er veel meer gekeken naar grafische prestaties dan naar framerate. Hij is zelf veel meer geïnteresseerd in dat laatste en vindt dat de 4K resolutie momenteel meer dan genoeg is. De kansen voor ontwikkelaars liggen dan ook voornamelijk in het halen van een hoger aantal frames per seconde.

Framerate boven resolutie

Het team bij Polyphony Digital heeft als opdracht meegekregen zich te richten op een framerate boven de 60 fps, ook als dat ten koste gaat van een 8K resolutie. Yamauchi meldde daarbij niet specifiek de PlayStation 5, maar heeft duidelijk het idee om de maximale prestaties van de console op te zoeken.
Of er een nieuwe Gran Turismo aan zit te komen heeft Yamauchi niet gemeld, maar het mag duidelijk zijn dat Polyphony Digital ergens mee bezig is. De kans is behoorlijk groot dat dit een nieuwe Gran Turismo titel is, want die titel komt het vaakst voor op de CV van de ontwikkelaar.