Google toont meest gezochte woorden in 2020 in Nederland

News
woensdag, 09 december 2020 om 13:30
google home 6f1613730152
Iedereen gebruikt wel eens Google om iets op te zoeken. Sommigen meerdere keren per dag en anderen één keer per week of zelfs minder. Natuurlijk wordt er ieder jaar in totaal ongelofelijk veel opgezocht op Google. Ook in Nederland zoeken wij ontzettend veel op in de zoekmachine. Dit zijn dit jaar de meest gezochte woorden in Nederland.

Coronavirus

Natuurlijk stond dit jaar in het teken van het coronavirus. De pandemie heeft ons allemaal ontzettend dwarsgezeten. Hierom hebben een hoop zoekopdrachten natuurlijk te maken met COVID-19. Het meest gezochte woord dit jaar in Nederland is dan ook ‘Coronavirus’. Ook RIVM en Verkiezingen Amerika werden dit jaar erg veel opgezocht in Nederland.
De meest gezochte woorden zijn door Google in een hoop verschillende categorieën ingedeeld, zoals TV-programma’s, waar Boer Zoekt Vrouw de kroon spant, Films & series, waar op Tiger King het meest gezocht is en een categorie genaamd ‘Hoe maak je…?’, waar ‘Hoe maak je een mondkapje?’ de meest gestelde vraag van afgelopen jaar blijkt te zijn.

Bijzonderheden

Al met al zijn er dit jaar weer een heleboel verschillende woorden, personen en betekenissen opgezocht. Ook een aantal hele bijzondere en opvallende woorden werden opgezocht. Zo werd bij de categorie ‘Waarom…?’ het vaakst gevraagd ‘Waarom zijn cornflakes uitgevonden?’. Nu zal je in eerste instantie denken, wat is dat voor gekke vraag, maar vervolgens vraag je je hoogstwaarschijnlijk af waarom cornflakes nou eigenlijk uitgevonden zijn. Het antwoord op deze vraag is dan ook wel behoorlijk bijzonder en is hier te lezen.
Ben je benieuwd naar de rest van de meestgezochte woorden van Nederland? Die kan je hier vinden.