Gerucht: Komen er dit jaar twee goedkope nieuwe iPhones ?

  Volgens bronnen bij leveranciers van Apple komt er dit jaar niet één, maar twee nieuwe iPhones. Een van de toestellen zou gebaseerd zijn op het ontwerp van de iPhone 8 en de opvolger zijn van de iPhone SE. Later dit jaar zou er een upgrade van dit toestel uitkomen met nieuwere technologie. Dat meldt de website Digitimes.

  De iPhone SE2, zoals het toestel nu door de bronnen wordt genoemd, zal in nagenoeg alles op de iPhone 8 lijken. Zo zou het model van de iPhone 8 gebruikt worden en het toestel voorzien worden van een 4,7 inch LCD-scherm. Daarnaast zal het toestel Touch ID krijgen, zoals de iPhone 8 heeft. De binnenkant van het toestel wordt volgens de Taiwanese bronnen wel vernieuwd met de A13 chipset die ook in de iPhone 11 zit en 3GB werkgeheugen. Daarmee wordt de iPhone SE2 een stuk krachtiger dan de iPhone 8.

  iPhone SE2 wordt een goedkoper alternatief

  Door het gebruik van het iPhone 8 model, het scherm en de bestaande Touch ID techniek moet het toestel een stuk lager in prijs worden dan nieuwe iPhone modellen. Hierdoor hoopt Apple mensen een logischere upgrade te kunnen bieden dan de huidige modellen, de iPhone 11, 11 Pro en 11 Max Pro.

  In het najaar van 2020 brengt Apple volgens de leveranciers een update van dit toestel op de markt. Dit toestel zal niet veel verschillen van de iPhone SE2. Het scherm zou hierbij met 5,5 of 6,1 inch misschien iets groter worden dan de eerste versie. Daarnaast melden de bronnen dat de processor in dit model een upgrade zou kunnen krijgen. Verdere details over het toestel zijn nog niet bekend.

  Totaal zes nieuwe iPhones in 2020?

  Eerder al deden geruchten de ronde dat Apple een toestel in het voorjaar uit wil brengen. Dit zou om de iPhone SE2 gaan. Daarnaast zijn er al geruchten via Macrumors.com vanuit TF International Securities analist Ming-Chi Kou voorbij gekomen dat Apple vier toestellen in het najaar uit wil brengen. Volgens Digitimes komt daar met de upgrade van de iPhone SE2 Plus nu een zesde smartphone bij.

  Het is nog onduidelijk of deze geruchten kloppen, gezien Apple haar lippen stijf op elkaar houdt. Als dit blijkt te kloppen zal Apple waarschijnlijk beide iPhone SE2 modellen én de andere toestellen in maart onthullen tijdens de jaarlijkse persconferentie van het bedrijf.

  Het appeltje valt niet ver van de boom. En zo blijkt het weer dat ook Apple weer gaat inspelen op budget telefoons. Zou dit betekenen dat ook Apple gaat kijken naar een lagere prijs voor zijn topmodellen? Waarschijnlijk niet, maar wij bij XGN hopen het wel.

  © 2005 - 2020 XGN B.V. Alle rechten voorbehouden.