Geliefde Paper Mario remake lijkt er sneller dan verwacht aan te komen

News
donderdag, 26 oktober 2023 om 9:30
paper mario the thousand year doorf1681202468
De remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door is kort geleden aangekondigd door Nintendo. De game heeft nog geen specifieke releasedatum, maar mogelijk komt de remake van de geliefde titel sneller uit dan verwacht.
Fans van Mario hebben voorlopig genoeg om zich bezig te houden. Zo is vorige week Super Mario Bros. Wonder uitgekomen en daar komt op 17 november ook nog eens Super Mario RPG Remake bij. En dan heeft Nintendo ook nog eens een remake aangekondigd van Paper Mario: The Thousand-Year Door, volgens velen de beste Paper Mario ooit gemaakt.
Er is nog geen specifieke releasedatum bekend voor de Paper Mario game. Het is alleen bekend dat de remake ergens in 2024 moet uitkomen. Maar mogelijk kan dat al heel vroeg in het jaar zijn, zodat we niet meer zo lang hoeven te wachten op de release.
De remake van Paper Mario: The Thousand-Year Door heeft namelijk nu al een rating gekregen van de classification board in Brazilië. Niet lang daarna heeft Paper Mario ook een rating gekregen van dezelfde soort instantie in Zuid-Korea. Normaal worden games pas beoordeeld als de ontwikkeling al ver is gevorderd en er geen dingen meer worden veranderd, zoals nieuwe dialogen of scènes. Anders moet de game namelijk later weer langs voor een rating.

Weinig aanpassingen op het origineel?

Het kan natuurlijk ook zijn dat Paper Mario: The Thousand-Year Door niet of nauwelijks door Nintendo wordt aangepast. In dat geval kan de titel al snel langs de classification boards gebracht worden. Ook tijdens de aankondiging leek het erop dat Nintendo alleen de game grafisch flink opgepoetst heeft, qua gameplay lijkt er weinig aangepast te zijn door de ontwikkelaar.