Geliefde animatiestudio zwaar in de problemen door klei

News
maandag, 20 november 2023 om 17:30
wallace gromit 3666415908f1700496718
De animatiestudio achter onder andere Chicken Run, Wallace & Gromit en Shaun the Sheep staat erom bekend erg goede stop motion films te maken. Door een probleem bij de leverancier van klei wordt er nu alleen behoorlijk roet in het eten gegooid voor toekomstige projecten van de studio.
Aardman Animations, de befaamde Britse studio achter films als Chicken Run en Wallace & Gromit, bevindt zich in een zorgwekkende situatie vanwege een potentieel tekort aan hun essentiële klei-animatiemateriaal. Het gebruikte materiaal, Lewis Newplast, wordt uitsluitend geproduceerd door een fabriek die onlangs de deuren sloot, waardoor Aardman Animations slechts een beperkte voorraad heeft.
Opgericht in 1972, staat Aardman Animations bekend om zijn stop-motion en klei-animatie personages. De aankomende sequel, Chicken Run: Dawn of the Nugget, is momenteel in ontwikkeling. Volgens The Telegraph dreigt de toekomst van Aardman in gevaar te komen door het sluiten van de enige fabriek die Lewis Newplast produceert. Ondanks het opkopen van de resterende voorraad van de fabriek, lijkt het erop dat de studio mogelijk alleen genoeg materiaal heeft om hun geplande Wallace & Gromit-film van 2024 te voltooien.

Hoe nu verder?

De studio heeft nu een paar opties om het gigantische probleem op te lossen. Ten eerste kunnen ze opnieuw de creatie van Lewis Newplast opzetten, door Aardman Animations zelf of in samenwerking met een andere fabriek. Een andere optie zou zijn om een andere animatietechniek aan te houden. De studio heeft er al eerder mee geëxperimenteerd in Flushed Away en Arthur Christmas.
De laatste optie biedt alleen wel onzekerheden als het aankomt op vervolgen op bestaande franchises van Aardman. Een verdere sequel op Chicken Run of Wallace & Gromit zou niet hetzelfde zijn zonder de iconische klei-techniek.